Курс із криптограмотності: відкрито доступ до другого модуля

Прес-офіс Міністерства
07 березня 2023, 13:01
  Перегляди 528

На порталі Дія.Цифрова освіта відкрито доступ до другого із чотирьох модулів курсу з криптограмотності та блокчейну. Усього курс передбачає 100 годин теоретичної та практичної інформації про світ криптовалют.

Після опанування модуля №2 слухачі курсу зможуть:

  • розрізняти типи гаманців, бірж та графіків криптовалют;

  • розраховувати середню ринкову вартість активу за допомогою формули;

  • налаштовувати криптогаманець із мультипідписом;

  • мінтити токени в тестовій мережі;

  • прораховувати прослизання ціни криптоактиву, кредитне плече та PNL.

«Українці дедалі частіше розглядають крипту як спосіб збереження чи примноження власних заощаджень або ж як додатковий заробіток. Але щоб ефективно використовувати цей інструмент, потрібні якісні знання та вміння. Сьогодні ми відкриваємо другий модуль нашого практичного курсу, у межах якого ми продовжимо знайомство зі світом криптовалют та блокчейну. Це цілий блок інформації про криптогаманці та обмін криптоактивами, централізовані та децентралізовані біржі, стейкінг та фармінг, а також трейдинг, його ризики й можливості», — зазначає директорка директорату цифрової економіки Мінцифри Юлія Пархоменко.

Нагадаємо: перший модуль ви можете знайти на платформі Дія.Цифрова освіта. Він складається з 9 епізодів, у межах яких ви можете дізнатися про історію грошей та блокчейн-технології, механізми роботи Біткоїна та Етеріума, транзакції, сід-фрази й адреси, стандарти токенів та рівні блокчейну.

Курс доступний для вивчення за посиланням.

Проєкт ініційовано Міністерством цифрової трансформації за підтримки європейської криптобіржі з українським корінням WhiteBIT, фундації Filecoin Foundation for the Decentralized Web та соціального метавсесвіту Atlantis World. Також над курсом працювали блокчейн-проєкт Aragon, застосунок Zapper.xyz, платформа Safe, фундація Optimism та zkSync.

Інформаційні партнери: MetaMask Learn, Kyiv Ethereum Community, Кіберполіція України, Ukraine DAO, Gagarin News та 482.solutions.

 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт