11 центрів Дія.Бізнес, 1.5 млн відвідувачів порталу Дія.Бізнес. Мінцифра презентувала результати проєкту з розвитку підприємництва

  Перегляди 715

Мінцифра презентувала результати національного проєкту з розвитку підприємництва Дія.Бізнес на онлайн-події «Країна підприємців». Розвитком цього проєкту займається команда заступника Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан. 

Дія.Бізнес — це онлайн-портал для підприємців та мережа офлайн-центрів підтримки. З моменту запуску проєкту, портал Дія.Бізнес відвідали вже 1.5 млн користувачів та проведено вже понад 5200 безоплатних консультацій і майже 92% користувачів поставили оцінку «5». Загалом на порталі доступні 68 видів безоплатних консультацій для підприємців. А також в Україні вже відкрито 11 центрів Дія.Бізнес офлайн у різних містах України. 

Також Валерія Іонан презентувала нові модулі на порталі Дія.Бізнес:

Крім того, запустили ще такі модулі:

Аграрний бізнес: https://business.diia.gov.ua/agribusiness   

Земельна реформа: https://business.diia.gov.ua/land-refrom  

Програма ЄС «Креативна Європа» 2021-2027: https://business.diia.gov.ua/creative-europe  

Жіноче підприємництво: https://business.diia.gov.ua/women-entrepreneurship  

Допомога бізнесу в умовах COVID-19: https://business.diia.gov.ua/covid19 

Та окрему пілотну програму маркетингової підтримки для малих та середніх підприємств: https://business.diia.gov.ua/pilot-program 

Регіональний керівник програм розвитку цифрових фінансів та кредитної інфраструктури в Європі та Центральній Азії, IFC Заріна Одінаєва підкреслила, що маркетплейс фінансових можливостей для бізнесу на порталі Дія.Бізнес — це місце, де підприємці зможуть обрати для себе необхідну фінансову допомогу та звернутися до банківських установ. 

Девід Андерсон, керівник Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» наголосив, що аналітика стану українського бізнесу на основі відкритих даних на порталі Дія.Бізнес сприятиме тому, щоб перетворити Україну на країну підприємців. 

Заступниця Постійної представниці ПРООН в Україні Манал Фоуані заявила, що підприємці зможуть скористатися платформою для залучення імпакт-інвестицій і вивести свій бізнес на новий рівень. 

Керівники центрів Дія.Бізнес з Харкова, Миколаєва, Одеси, Черкас, КНУ ім. Т.Шевченка, Полтави, Ужгороду, Бучі, Тернополя, Кривого Рогу розповіли про успіхи центрів підтримки підприємництва в регіонах. Одночасно із подією відбулось технічне відкриття центру Дія.Бізнес у Кременчуку.    

Андрій Ремізов, заступник директора з розвитку підприємництва – виконувач обов'язків директора ДУ «Офіс з розвитку підприємництва та експорту» презентував проєкт Стратегії розвитку малого і середнього підприємництва 2021-2025

Подивитися трансляцію події можна на Facebook-сторінці Дія.Бізнес або на YouTube-каналі Дія.Бізнес.

Стратегічний партнер події — Програма EGAP, що фінансується Швейцарією та реалізується Фондом Східна Європа. Подію організовано в партнерстві з «Проєктом підтримки Дія», що впроваджується Програмою розвитку ООН в Україні за фінансової підтримки Швеції. Також подію організовано в партнерстві з програмою розвитку малого підприємництва, що фінансується Великою Британією.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт