У Підгородному на Дніпропетровщині відкрили сучасний ЦНАП у реконструйованій будівлі

  Перегляди 1069

На Дніпропетровщині відкрили 67-й центр надання адмінпослуг, який запрацював у Підгородному. Під ЦНАП відвели історичну пам’ятку. Будівлі – понад 100 років. Колись тут розташовувалася перша школа у Підгородному. Приміщення давно було порожнім, тому громада вирішила – споруда має служити людям. Зробили комфортне стильне приміщення. Всередині – нове оснащення та привітні адміністратори. 

«Цьогоріч відкрили у громадах 27 нових ЦНАПів. Завдяки таким сучасним центрам мешканці області мають доступ до державних сервісів поруч з домом. Це дуже зручно. А ще дозволяє економити дуже дорогий ресурс – наш час», – зазначив заступник голови Дніпропетровської ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Іван Начовний.

У Підгороднянському ЦНАПі нині можна отримати 160 різних послуг. Найпопулярніші – реєстрація місця проживання, речових прав, оформлення актів цивільного стану, субсидій. Згодом можна буде зробити і біометричний та закордонний паспорти.

«Оновили приміщення місцевим коштом. Обладнання та меблі отримали за програмою «U-LEAD з Європою». Разом втілили давню мрію всієї громади», – сказала керівниця Юлія Волок.

У приміщенні – два фронтофіси. Загалом облаштували 12 робочих місць адміністраторів. У зоні очікування – зручні диванчики. Є і дитячий простір – для маленьких відвідувачів. 

«Раніше доводилося різними кабінетами бігати. А ще діставатися обласного чи районного центру декількома транспортами. Тепер все в одному місці. Дуже зручно», – поділився місцевий Антон Вусик.

«Маємо чудове приміщення. Дуже зручно тут працювати. Тепло, світло. Техніка вся нова. І нам добре, і людям, які приходять за послугами», – розповів начальник відділу ЦНАП Микола Семенюк.

Нині на Дніпропетровщині – 165 ЦНАПів разом із філіями та відділеними робочими місцями. Усі Центри можна знайти на мапі на платформі Дія.Центрів. Також, там можна залишити відгук про візит.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт