У ЦНАПах Дніпропетровщини можуть надати першу домедичну допомогу

  Перегляди 1167

Дніпропетровська область перша та єдина область в Україні, яка прийняла обласну програму розвитку й підтримки сфери надання адміністративних послуг. Окремим напрямом передбачені тренінги з домедичної допомоги для адміністраторів усіх ЦНАПів. Навчання проводитимуть інструктори міжнародного класу.

«Цього грудня і наступного року ми запланували тренінги з надання домедичної допомоги для всіх адміністраторів ЦНАПів нашої області. Уже до кінця грудня його пройдуть 225 адміністраторів з 7-ми районів області. Заходи здійснюються в рамках Програми розвитку й підтримки сфери надання адміністративних послуг у Дніпропетровській області на 2021‒2023 роки»,— розповів Іван Начовний, CDTO Дніпропетровщини.

Унікальний проєкт Дніпропетровщини в цифрах 2021 року:

  • 225 адміністраторів

  • 25 тренінгів

  • 10 днів роботи

  • 7 міст — адміністративних центрів районів

  • 3 інструктори міжнародного рівня

Адміністратори вчаться надавати першу домедичну допомогу в критичних ситуаціях. Відпрацьовують вкрай необхідні навички та вчаться робити серцево-легеневу реанімацію, розпізнавати інфаркт та інсульт, надавати допомогу при травмуванні кінцівок та при нападі епілепсії чи втраті свідомості. Запам'ятовують алгоритми правильних дій виклику «швидкої» і транспортування людей, що перебувають у критичному стані.

Також ЦНАПи, працівники яких проходитимуть навчання, будуть доукомплектовані повноцінними аптечками з урахуванням нових можливостей та розглянуть можливість розмістити портативні дефібрилятори. Одна з громад вже готова докупити це обладнання. 

Програма впроваджується за кошти обласного бюджету. 

 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт