Стартував проєкт із цифровізації Черкащини — Digital Cherkasy

  Перегляди 5184

Стартував проєкт із цифровізації міста Черкаси та Черкаської області — Digital Cherkasy. За підтримки Міністерства цифрової трансформації України місто та область об’єднуються для швидкої та ефективної цифрової трансформації та виступають єдиною командою, яка займатиметься цифровізацією публічних послуг, а також реалізацією проєктів у сферах освіти, екології, економіки, інфраструктури, медицини, туризму, відкритих даних і безбар'єрності.

Яка візія проєкту? 

Черкащина — серед лідерів у розвитку цифрової економіки.

Над чим працюватиме команда  Digital Cherkasy? 

Створення сучасного та безпечного регіону через:

  • розвиток IT-інфраструктури підприємств і регіону в цілому

  • уніфікацію сайтів і створення мобільних застосунків

  • автоматизацію роботи місцевих органів влади

  • створення умов для доступного та комфортного отримання послуг за допомогою IT-технологій

  • використання відеосистем і штучного інтелекту

  • аналіз big data для більш ефективного управління процесами.

У найближчих планах — відкриття соціального коворкінгу та робочих місць для дистанційної роботи Digital Cherkasy, аудит цифрової трансформації міста та області, а також розробка й ухвалення стратегії цифрової трансформації міста та області. 

Крім того, створюється лендинг проєкту і вже створені профілі проєкту в соціальних мережах, де можна стежити за прогресом у реалізації цифрових ініціатив:

Михайло Федоров, Віцепрем'єр-міністр — Міністр цифрової трансформації: «Цифрова держава - це про рівні можливості для всіх українців - як жителів великих мегаполісів, так і маленьких селищ. Я сам народився і виріс у містечку  Василівка Запорізської області. Тому добре знаю, як важливо регіонам мати доступ до технологій. Адже цифровізація відкриває нові можливості для розвитку, роботи, бізнесу - ви можете навчатися онлайн, працювати на міжнародну компанію або спілкуватися з друзями з інших країн». 

Валерія Іонан, заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції: «Черкащина — моя мала батьківщина. Я тут народилася та ходила до школи. Тому це регіон, який назавжди в моєму серці. І я зроблю все для того, щоб допомогти місцевій владі, місцевому бізнесу та місцевим мешканцям здійснити цифровий прорив. Час робити радикальні зміни!». 

Вадим Бортник, директор департаменту Міністерства цифрової трансформації з питань регіонального розвитку: «Цифровізація регіонів — важлива складова трансформації України. І Черкащина має потенціал стати лідером у цих процесах. Завдяки цифровій трансформації розумними стають управління транспортом, безпекою, екологією, житлово-комунальним господарством, електронна взаємодія з місцевими органами влади. Долучайтесь до змін!» 

Анатолій Бондаренко, міський голова Черкас: «Вся Україна рухається в напрямку цифровізації, і Черкаси не мають пасти задніх. Жителі міста повинні мати можливість користуватися інструментами цифрової демократії та іншими зручними електронними сервісами. Ми працюємо над тим, щоб Черкаси увійшли до трійки найкомфортніших міст України!». 

Сергій Тищенко, перший заступник міського голови Черкас: «Черкаси мають все, щоб стати одним із найбільших туристичних центрів України — цей великий потенціал покладає на нас велику відповідальність: всі проєкти повинні бути перспективними, прибутковими, довговічними».

Олександр Скічко, голова Черкаської ОДА: «Ми керуємось чіткими принципами: залучення мешканців до теми цифрової трансформації, безперервний розвиток області як приклад для інших регіонів і навіть світу, все, що не онлайн, має бути онлайн, ефективність всіх процесів і електронний документообіг. Цілеспрямовано будуємо Черкащину в смартфоні!».

Павло Валенчук, СДТО мерії міста Черкаси: «Вміння бачити потенціал там, де інші бачать проблему, або не бачать нічого, — це одна з ознак успішних лідерів. І я радий бути частиною команди, яка об’єднує саме таких людей»  

Сергій Свєрчков, СДТО Черкаської ОДА: «Можливості сучасних цифрових технологій — це один з інструментів підвищення якості життя населення та соціально-економічного зростання країни. Це доведено світовим досвідом». 

Віктор Євпак, громадський і політичний діяч: «Справжня цифрова трансформація — це єдиний дієвий спосіб прямої демократії та боротьби з корупцією. Ми хочемо зробити життя кожного черкасця кращим».

Ярослав Швидкий, керівник проєкту Digital Cherkasy: «Цифрова трансформація — це не тільки IT! Нова індустрія потребує об’єднання спеціалістів майже зі всіх сфер нашого життя! Ми сподіваємось на успішну командну роботу і віримо в високий професіональний рівень мешканців Черкащини!». 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт