Якісна техніка для навчання: Коаліція девайсів передала на Харківщину 3 600 ноутбуків

  Перегляди 388

Коаліція девайсів продовжує забезпечувати технікою українських школярів: 3 600 ноутбуків для учнів передали в Харківську область. Це допоможе забезпечити якісний освітній процес дітям, які вимушені навчатися дистанційно через безпекову ситуацію в регіоні. 

«Освіта — це фундамент для економічного прориву України та розвитку людського капіталу. Попри всі виклики, з якими зіткнулась сфера освіти через повномасштабну війну, діти мають продовжувати навчатися. Наразі понад 300 тисяч учнів не можуть відвідувати уроки через відсутність необхідної техніки. Завдяки Коаліції девайсів учні та вчителі отримують гаджети, щоб продовжувати освітній процес дистанційно чи в змішаному форматі. Нова партія — 3 600 ноутбуків для школярів Харківщини — дасть змогу не лише відвідувати уроки, а й отримати доступ до інформації, розвиватися та спілкуватися з друзями», — зазначив Михайло Федоров, Віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — Міністр цифрової трансформації України.

Першими техніку для навчання отримають діти з вразливих категорій, зокрема зі статусом ВПО, з інвалідністю, з малозабезпечених сімей та ті, що позбавлені батьківського піклування. 

«Сьогодні наш пріоритет — повернути до очного навчання якнайбільше дітей, зокрема, через будівництво укриттів. Утім, на жаль, ми досі маємо території, де через безпекові питання відновити очне навчання неможливо. Водночас девайси для дітей — це не лише про під’єднання до уроків і виконання домашнього завдання. Це також про можливість спілкуватися з однолітками, дізнаватися нову інформацію, отримувати підтримку від учителів. Забезпечити їм такі можливості для нас надважливо, і ми вдячні партнерам за надану підтримку», — прокоментував Оксен Лісовий, Міністр освіти і науки України.

Через повномасштабну війну майже 2 мільйонів українських дітей продовжують навчатися онлайн або в змішаному форматі. Значна частина з них вимушено пропускає уроки через нестачу необхідної техніки для навчання. 

«Насамперед дякуємо професійній команді ЮНІСЕФ. Уже зараз завдяки плідній співпраці бачимо результати. Дякуємо, що погодилися покращити матеріально-технічну базу і знайшли ресурси для навчання наших дітей. На Харківщині саме зараз дуже важливо впроваджувати проєкти для дітей та молоді, щоб подолати виклики війни», — зазначив Олег Синєгубов, голова Харківської ОВА.

Партію техніки закупив та передав один із ключових партнерів Коаліції — ЮНІСЕФ за фінансової підтримки Глобального партнерства з питань освіти (GPE) та Європейського Союзу. З початку повномасштабного вторгнення ЮНІСЕФ передав українським учням та вчителям 64 тисячі ноутбуків. У планах Фонду передати до березня цього року ще 28 300 ноутбуків. 

«Приблизно 1,9 мільйона дітей в Україні постраждали через закриття шкіл, спричинене безпековою ситуацією. Тому їм потрібна можливість продовжувати навчання онлайн або в змішаному форматі. Щоб мінімізувати подальші освітні втрати, школярам потрібен доступ до цифрових пристроїв. У багатьох випадках дітям доводиться позичати телефон у батьків, щоб відвідувати уроки. Хоч інвестиції в цифрову освіту дійсно важливі, варто пам’ятати, що онлайн-навчання жодним чином не дорівнює очному. Дітям, які навчаються дистанційно, потрібні також взаємодія з іншими та фізична активність, тож ми маємо створити для них оптимальне середовище для навчання та розвитку», — зазначив Мунір Мамедзаде, голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні.

Переглянути, у які заклади освіти розподілили техніку, можна буде на інтерактивному дашборді за посиланням: https://curly.click/r/44da

Нагадаємо, у січні Мінцифра, МОН та Фундація Олени Зеленської запустили роботу Коаліції девайсів. Мета проєкту —  об’єднати організації, бізнес, уряди країн та меценатів, щоб забезпечити необхідною технікою українських учнів та вчителів. Це дасть змогу забезпечити якісний освітній процес онлайн, а також допоможе українським дітям швидше розвиватися, дізнаватися нову інформацію та соціалізуватися.

Ноутбуки закупили й доставили в межах проєкту підтримки Глобального партнерства в галузі освіти (GPE) та Європейського Союзу, який організували у співпраці з Міністерством освіти і науки України. До області доставлення гаджетів організував ЮНІСЕФ. 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт