Понад 1800 українців опанували IT-професії: результати проєкту IT Generation

  Перегляди 679

IT Generation — проєкт безоплатного навчання українців ІТ-спеціальностей — завершено. Успішно опанували нові ІТ-спеціальності 1877 студентів. А майже 150 перших студентів уже змогли працевлаштуватися у IT-компаніях. 

«ІT Generation — один із флагманських проєктів Мінцифри, адже розвиток освіти для майбутнього економічного та технологічного зростання нашої країни дуже важливий. Тому IT Generation — це лише початок. Ми і надалі допомагатимемо талановитим українцям будувати успішний кар’єрний шлях в перспективній технологічній галузі», — зазначив заступник міністра цифрової трансформації України Олександр Борняков.  

Навчання в межах проєкту тривало з вересня 2022 року до липня 2023 року залежно від школи та конкретного навчального курсу. 

За напрямом FrontEnd навчалися 378 студентів, QA — 299, UI/UX Design — 231, Python — 214, Project/Product management — 182, Java — 152, JavaScript — 151, HR — 105, Digital Marketing — 88, Business Analysis — 46, BlockChain — 31.  

«Освіта — один із пріоритетних напрямів роботи для Львівського IT Кластера. Спільно з ІТ-компаніями та університетами ми запустили 19 модернізованих  бакалаврських навчальних програм у Львові. Зараз на них навчається понад 4500 студентів. Техсфера є галуззю людського капіталу. Тож розвиток освіти — це інвестиція в майбутнє техіндустрії. Ми вдячні партнерам та Міністерству цифрової трансформації за плідну співпрацю та роботу над проєктом IT Generation. Разом ми створили можливість для кожного українця безоплатно отримати нову перспективну професію та почати успішну кар’єру в IT навіть попри виклики війни та складні часи для українського IT», — додав СEO Львівського IT Кластера Степан Веселовський.

Наразі 147 випускників змогли працевлаштувалися в ІТ-сфері. Студенти проєкту досить швидко знаходять свою першу роботу в ІТ і найближчим часом ця цифра може подвоїтись. Найчастіше студенти проєкту знаходили роботу за напрямом Project (Product) Management, HR та JavaScript. 

Найбільше працевлаштованих — серед випускників шкіл-учасниць проєкту GoIT (20,6% від усіх студентів),  Source IT (19%) та A-Level (15,7%).

У межах проєкту партнер Binance Charity виділив $1 млн на стипендії для 1830 студентів. Ще 370 учасників навчались за рахунок шкіл. 

«Проєкт ІT Generation став важливою віхою у нашому партнерстві із Міністерством цифрової трансформації. Ми дуже раді, що він продемонстрував реальну цінність. Проєкт був покликаний підтримати українців, що втратили роботу через війну і став ще одним доказом позитивного впливу криптовалют та блокчейну на трансформацію нашого суспільства», —  сказав генеральний менеджер Binance в Україні Кирило Хом’яков

Усього в проєкті  взяли участь 2200 українців. Понад 85% успішно завершили навчання.

«Програма розвитку ООН в Україні віддана роботі над підтримкою засобів до існування та працевлаштування українців, що є пріоритетними питаннями для Уряду. Наша кінцева мета — надати можливості та дати людям право власності на своє життя та майбутнє. Завдяки нашому стратегічному партнерству зі Швецією та через проєкт IT Generation ми допомогли українцям, які постраждали від війни, здобути нові знання та конкурентоспроможну професію. Це допоможе їм отримати нові джерела існування», — сказав Заступник Постійного представника Програми розвитку ООН в Україні Христофорос Політіс.

323 студенти не змогли закінчити навчання через проблеми, викликані російською агресією, як от відключення електроенергії чи релокація в інші країни. А також через особисті обставини. Найбільше студентів не довчилися на напрямі Frontend. 

Проєкт Міністерства цифрової трансформації України IT Generation запустили наприкінці червня 2022 року в партнерстві з компанією Binance Charity та Львівським IT Кластером, а також за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» та проєкту «Цифрові, інклюзивні, доступні: підтримка цифровізації державних послуг в Україні», що впроваджується ПРООН в Україні за підтримки Швеції.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт