Німеччина надасть Україні €700 000 на відновлення інтернету після деокупації: як телеком-компаніям отримати грант

Прес-офіс Міністерства
07 листопада 2023, 08:48
  Перегляди 789

Уряд Німеччини виділив додаткові кошти на підтримку телеком-компаній на деокупованих територіях України в межах програми міжнародної співпраці ReACT4UA/EU4Business. 70 українських телеком-компаній можуть отримати до 10 000 євро на відновлення інтернету на деокупованих територіях. Це дасть змогу українцям швидше повернутися у звільнені домівки, навчатися, працювати й спілкуватися з близькими онлайн. 

«Уже 20 місяців росія намагається залишити Україну повністю офлайн. Ворог зруйнував чверть усіх інтернет-мереж, а через значні збитки понад 90 провайдерів перебувають на межі банкрутства. Саме тому одне з топзавдань Мінцифри — створити умови та знайти можливості, щоб підтримати телеком-ринок і пришвидшити відновлення інтернету», — зазначив Віцепрем’єр Міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Хто може отримати грант:

  • Телеком-компанії, які працюють у Київській (без м. Київ), Чернігівській, Сумській, Харківській, Донецькій, Херсонській, Запорізькій, Миколаївській та Луганській областях. 

Грантові кошти можна витратити на:

  • обладнання та матеріали;
  • оплату рахунків за електроенергію;
  • орендну плату;
  • виплати, необхідні для утримання мереж;
  • зарплати працівників.

Щоб подати заявку, потрібно до 30 листопада заповнити форму за посиланням.

«Необхідно підтримати операторів широкосмугового зв’язку, щоб вони залишалися в бізнесі й могли відновити інтернет-з’єднання для громадян, бізнесу та органів влади на деокупованих територіях України. Для цього Німеччина надає гранти», — пояснив директор програми EU4Business, GIZ Хаген Еттнер.  

За додатковою інформацію звертайтеся до грант-менеджерки BRDO Катерини Парунової: k.parunova@brdo.com.ua. У темі листа зазначайте: «EU4Business Telecom — додаткові запитання». 

Довідкова інформація:

Безповоротна фінансова допомога (гранти) українським операторам телекомунікаційних послуг на деокупованих територіях надається в межах програми міжнародної співпраці ReACT4UA (Resilience/Recovery  Accession — Competitiveness — Trade) / EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП, яку ініціювали Європейський Союз та уряд Німеччини. 

Гранти стали можливими за рахунок додаткового фінансування уряду Німеччини. Програма спрямована на підтримку економічної стійкості, відновлення та зростання України, створення найкращих умов для розвитку українських малих і середніх підприємств (МСП), а також підтримку інновацій та експорту.  

Стратегічний виконавець програми — німецька федеральна компанія Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Партнер з виконання — ГО «Офіс ефективного регулювання» (BRDO). Інформаційну підтримку надає Міністерство цифрової трансформації України

Зміст публікації є виключною відповідальністю BRDO і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу та уряду Німеччини.

#eu4business, #MovingForwardTogether, #gizSME

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт