Мінцифра з партнерами комп’ютеризувала бібліотеки Вінниччини

Прес-офіс Міністерства
18 березня 2021, 07:00
  Перегляди 2349

Міністерство цифрової трансформації завдяки проєкту Дія.Цифрова освіта отримало можливість комп’ютеризувати міста та села і передати за сприяння Української бібліотечної асоціації комп‘ютерну техніку сільським бібліотекам Вінниччини.

Чому це важливо?

Заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан підкреслила, що у невеликих містах і селах бібліотеки є особливо важливими локаціями для місцевих мешканців. «У кожної бібліотеки є потенціал стати сучасними хабами цифрової освіти, де кожен може опанувати цифрові навички. Забезпечення технікою і доступ до інтернету дозволяють стати ближчими до нашої мети — підвищити рівень цифрової грамотності українців», — заявила Валерія Іонан.        

Генеральний директор директорату внутрішньої та гуманітарної політики Офісу Президента Вероніка Селега наголосила, що важко говорити про зміни у бібліотечній сфері без доступності до найпростіших технічних потреб.

«Забезпечити найвіддаленіші куточки областей, а саме сільські бібліотеки — це наш колективний обов’язок. Тому я дуже радію, що це вдається робити планово, без затримок і врешті досягти плану щодо повного покриття», — додала Вероніка Селега. 

Голова Вінницької ОДА Сергій Борзов зазначив, що комп’ютеризація сільських бібліотек розширить спектр послуг і створить комфортне середовище для здобуття цифрової освіти різних категорій населення області.

На реалізацію проєкту не витрачені кошти державного бюджету. Це стало можливим завдяки передачі техніки партнерами — Favorit Foundation. 

Маріанна Ковеня, куратор проєктів БФ Favorit Foundation запевнила, що фонд підтримує цифровий вектор розвитку країни, адже доступ до знань повинен бути у кожного.

«Ми дуже раді, що саме Favorit Foundation є фондом — партнером цього стратегічно важливого для країни проєкту», — поділилася Маріанна Ковеня.

Голова правління Асоціації розвитку туризму Фазиль Аскеров заявив, що бізнесу важливо брати участь в урядових програмах, і що комп’ютери забезпечать доступ до інформації сільським жителям.

Президент ГО «ВГО Українська бібліотечна асоціація» Оксана Бруй: «Хоча весь світ швидкими кроками рухається і вже практично живе в онлайні, у нас в багатьох селах  бібліотека є, або може бути, чи не єдиним місцем, де кожен може безкоштовно користуватися інтернетом, освоїти цифрові сервіси. Тож цей проєкт насправді значимий і для держави, і для місцевої влади, і для бібліотек, і для громади». 

Нагадаємо, завдяки проєкту Дія.Цифрова освіта 5000 комп’ютерів передадуть бібліотекам.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт