Мінцифра взяла участь у засіданні міністрів цифровізації G7

  Перегляди 361

29–30 квітня в Японії відбулося засідання міністрів цифровізації — G7 Digital and Tech Ministers’ Meeting 2023. Українську делегацію представила Валерія Іонан, заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції. Зустріч пройшла в межах підготовки до саміту країн «Великої сімки». 

Під час засідання ключова увага була приділена принципам управління новими технологіями. Учасники обговорили цифровізацію суспільства, транскордонну передачу даних, використання штучного інтелекту, забезпечення стійкої цифрової інфраструктури та виклики у сфері кібербезпеки. 

Окрема сесія засідання була присвячена Україні. Уряди обговорювали вплив російської агресії проти України на світову економіку та інноваційні рішення в протидії атакам агресора. 

Під час свого виступу Валерія Іонан розповіла про незмінну місію Мінцифри — побудову прозорої та зручної цифрової держави. Крім цього, зазначила, що Україна почала вибудовувати цифрові кордони ще до повномасштабної війни, а зараз продовжує впроваджувати govtech-рішення, які допомагають наблизити нашу перемогу. Заступник Міністра розповіла про етапи створення «держави у смартфоні» та пояснила, що Дія — унікальний продукт взаємодії українців з державою.

«Засідання G7 формують глобальний порядок денний. Для України велика честь бути учасником конференції такого рівня та мати змогу ділитися досвідом розбудови цифрової держави і стійкості. Вдячні країнам «Великої сімки» за одностайну підтримку України та готовність до стратегічної співпраці», — зазначає Валерія Іонан.

Наприкінці засідання міністри G7 уклали спільну декларацію, у якій визначили напрями співпраці щодо розвитку цифрових інновацій. Уряди погодилися, що технологічна інфраструктура відіграє ключову роль у вирішенні глобальних проблем, як-от зміна клімату, наслідки пандемії Covid-19 та війна проти України. Також «Велика сімка» визначили пріоритетом подолання цифрового розриву та розбудову телекомунікаційної інфраструктури. 

Представниками засідання від країн «Великої сімки» стали очільники цифрових відомств Сполучених Штатів, Японії, Великобританії, Канади, Франції, Німеччини, Італії, а також Європейського Союзу й запрошених країн — Індії, Індонезії та України.  У межах засідання заступник Міністра провела низку двосторонніх зустрічей з представниками міжнародних організацій та урядів США, Великобританії, Канади, Франції і Японії. 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт