Мінцифра успішно впроваджує міжнародні рекомендації щодо захисту дітей в інтернеті

Прес-офіс Міністерства
27 вересня 2021, 14:55
  Перегляди 1067

Керівник експертної групи із захищеності дітей в інтернеті Міністерства цифрової трансформації Олександра Коваленко взяла участь в онлайн-семінарі Міжнародного союзу електрозв'язку на тему: «Формування культури захисту дітей в Інтернеті: розгортання рекомендацій захисту дітей в інтернеті в Європі» в межах 15-ої міжнародної конференції «Забезпечення безпеки дітей та молоді»

Представниця Мінцифри поділилась із колегами з Албанії, Мальти, Угорщини, Румунії та Туреччини практиками впровадження в Україні рекомендацій щодо захисту дітей у цифровому середовищі:

Зокрема, 

  • Мінцифра презентувала дослідження з онлайн-безпеки. Згідно з дослідженням електронній формі взаємодії з органами влади довіряють 43%, не довіряють – 42% громадян; 25,5% респондентів від 15 років і старше за останні 6 місяців мали досвід ситуацій в інтернеті, які їх засмутили чи збентежили; близько 9% респондентів від 15 років і старше за останні 6 місяців ставали потерпілими від кібербулінгу, кібернаклепу або насильства через візуальні матеріали; 23% респондентів стверджують, що вони мали досвід зламування свого акаунту в соціальних мережах чи месенджерах; 90% респондентів 15+ років погоджуються з тим, що в інтернеті багато дезінформації та фейків.
  • На базі конференції «Безпечний онлайн 2020: Сучасні виклики» провели семінари від спеціалістів Міжнародного союзу електрозв’язку. 
  • Міжнародні рекомендації стали основою для вебінарів Школи онлайн-безпеки дітей, яку успішно завершили понад 350 учасників. Це був освітній проєкт для активних вчителів і батьків, які хотіли захистити дітей від загроз в інтернеті. Під час навчання учасники дізналися, як забезпечити максимальну користь інтернету для дітей, які загрози чекають на дітей в онлайн-середовищі та як від них убезпечити.

Нагадаємо, за ініціативи Міністерства цифрової трансформації України громадська організація «МІНЗМІН» за підтримки Міжнародного союзу електрозв’язку (МСЕ) створила переклад рекомендацій щодо захисту дітей у цифровому середовищі. Самі рекомендації є результатом спільної роботи на загальносвітовому рівні. Їхніми співавторами є фахівці з широкої міжнародної спільноти. 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт