Мінцифра та освітній омбудсмен підвищуватимуть кваліфікацію педагогічних працівників із цифрової грамотності

  Перегляди 493

Стрімкий перехід на дистанційне навчання через пандемію лише підтвердив важливість цифровізації освіти для забезпечення якісної та доступної освіти в сучасних життєвих реаліях. Забезпечення якісної освіти, а також створення безпечного освітнього середовища безпосередньо пов’язані з цифровою грамотністю учасників освітнього процесу

Сьогодні Міністерство цифрової трансформації України та освітній омбудсмен здійснили важливий крок, що сприятиме реалізації цих прав учасників освітнього процесу, підписавши меморандум про співпрацю. Мета меморандуму — спільно популяризувати цифровізацію сфери освіти та підвищувати рівень цифрової грамотності учасників освітнього процесу, насамперед педагогічних працівників. 

Зокрема, у межах співпраці з освітнім омбудсменом Міністерство розроблятиме рекомендаційні та навчально-методичні документи у сфері цифровізації освіти і проводитиме інформаційно-просвітницьку діяльність. 

Вчасна та правильна комунікація між освітніми управлінцями та учасниками освітнього процесу — важливий інструмент для цифровізації освіти і розвитку цифрових навичок в учнів, педагогів та батьків. 

Заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан підкреслила, що у планах співпраці — долучення освітнього омбудсмена до участі в курсі про комунікації для освітніх управлінців, який буде доступний безоплатно на порталі Дія.Цифрова освіта.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт