Мінцифра, МОН та програма EU4DigitalUА відновлюють проєкт із модернізації вмісту шкільної інформатики

  Перегляди 1589

До повномасштабної війни, 21 січня 2022 року, було анонсовано проєкт «Інформатика NewG», який наразі відновлюється після тимчасового зупинення.

Одне з ключових завдань в межах реформи IT-освіти, яка відбувається навіть під час війни, — це оновити шкільний курс з інформатики. Проєкт передбачає створення та пілотування нових освітніх ресурсів для навчання предмету «Інформатика» для всіх класів. Після апробації та вдосконалення нові освітні ресурси буде розміщено у вільному доступі на сайті Всеукраїнської школи онлайн для всіх закладів загальної середньої освіти.

Наразі відбувається добір вчителів інформатики та закладів освіти, які пілотуватимуть новий вміст та ресурси у 2022–2023 навчальному році. 

Пілотування відбуватиметься у 50 закладах загальної середньої освіти з 1 вересня 2022 року. 

Запрошуємо вчителів інформатики заповнити форму заявки для участі в проєкті https://forms.gle/oPSvZFTLo6kkHiw57 

Заявки приймаються до кінця дня 29 травня 2022 року.

Детальнішу інформацію про проєкт буде розміщено на сайтах Міністерства цифрової трансформації України, Міністерства освіти і науки України та ІМЗО МОН України. 

Контакти для коментарів і уточнень: osvita@thedigital.gov.ua

Проєкт «Інформатика NewG» ініційовано Міністерством цифрової трансформації України та Міністерством освіти і науки України за підтримки програми EU4DigitalUА (FIIAPP).

Вдосконалюймо інформатику разом! 

Нагадаємо, 10 лютого 2022 року Міністерство цифрової трансформації України, Міністерство освіти і науки України та програма EU4DigitalUА презентували проєкт оновлення змісту, освітніх ресурсів і підходів до навчання інформатики в школах. 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт