Михайло Федоров: Цифровізація економіки дозволить досягти мінімум 4% додаткового зростання ВВП на рік

  Перегляди 6675

Міністерство цифрової трансформації взяло участь у публічному обговоренні Національної економічної стратегії 2030 року.

Цифрова економіка – один з основних векторів розвитку української економіки протягом наступних 10 років. 

"Цифровізація є важливою для економіки України, адже дозволить збільшити кількість нових робочих місць та досягти мінімум 4% додаткового зростання ВВП на рік. Відкриття нових сегментів та галузей прискорить розвиток промисловості та бізнесу. Для українців цифровізація означає повний доступ до цифрової інфраструктури та якісних державних і соціальних послуг". 

Михайло Федоров,
Віцепрем’єр-Міністр – Міністр цифрової трансформації

Під час обговорення профільні заступники Міністра цифрової трансформації представили результати роботи за 2019-2020 роки та плани на 2021 рік. Оцінивши поточний рівень розвитку цифрової економіки України, Мінцифра  визначила стратегічні кроки та сформувала 16 пакетних пропозицій розвитку цифрової економіки в Україні – загалом це 61 цифровий проєкт.

Серед основних стратегічних напрямів розвитку цифрової економіки: 

  • розвиток цифрової інфраструктури

  • розвиток цифрових навичок

  • розвиток сектору інформаційно-комунікаційних технологій

  • цифровізація сфер життя та секторів економіки

Зараз Мінцифра працює над систематизацією всіх цифрових проєктів міністерства у межах однієї системи моніторингу проєктів. Інформація про цифрові проєкти та їхні статуси буде у відкритому доступі на публічному дашборді. 

Національна економічна стратегія до 2030 року розробляється робочою групою Кабінету Міністрів на платформі Центру економічного відновлення. У її основі лежать результати Економічного аудиту країни Re:Think, що окреслило основні вектори розвитку української економіки.

Уряд розпочинає фінальний етап узгодження та затвердження актом Кабінету міністрів Національної економічної стратегії до 2030 року. Наступним кроком буде прийняття Стратегії та розробка Плану дій для її реалізації.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт