Цифровізація — один з головних векторів розвитку економіки у наступні 10 років

07 листопада 2020, 09:03
  Перегляди 3087
  Перегляди 3087

Уряд презентував Економічний аудит країни Re:Think та окреслив  основні вектори розвитку української економіки.

Результати аудиту ляжуть в основу Національної економічної стратегії до 2030. Мінцифра готує проєкти для залучення інвестицій в Україну.

“Документ Re:Think — це переосмислення економічного потенціалу нашої держави. Уперше було зроблено комплексний аналіз стану країни, щоб зрозуміти — де саме та які саме були допущені помилки за ці роки”, — наголосив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. 

Робота у 30 пріоритетних напрямах дозволить отримати 1 трлн доларів ВВП  за 10 років. Стільки, за підрахунками, становить нереалізований потенціал країни через постійні зміни векторів, незавершені реформи та відсутність довгострокової економічної стратегії. 

До переліку основних векторів розвитку економіки України потрапили проєкти, що реалізуються спільно з Міністерством цифрової трансформації. Команда Мінцифри готує проєкти Дія City та е-Резидентство, що сприятимуть збільшенню інвестиційної привабливості України, покращенню бізнес-клімату, розвитку інформаційно-комунікаційних технологій та цифрової економіки. 

Загальний інвестиційний потенціал України оцінюється у 63 млрд доларів. Для залучення іноземних інвестицій, держава працюватиме над створенням привабливих правових та податкових умов для IT-компаній. Для цього Мінцифра створила проєкт Дія.City — цифрової бізнес-країни зі спеціальним правовим режимом для IT-індустрії. За підрахунками, запуск Дія. City може збільшити об’єм ринку IT до  $11,8 млрд вже за 5 років. 

Запорукою розвитку цифрової економіки визначили всебічну цифрову трансформацію країни. Серед головних цілей візії  — удосконалення цифрової інфраструктури, забезпечення 95% населення доступом до високошвидкісного інтернету, створення комфортних умов для ведення бізнесу в Україні, цифровізація державних послуг, підвищення базової цифрової грамотності населення, інтеграція до цифрового простору ЄС тощо. Цифровізація усіх сфер  здатна у найкоротший час «розігріти» українську економіку й забезпечити її зростання на 10–12% на рік. 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт