19 областей завершили трансформацію ЦНАПів

  Перегляди 835

Після прийняття закону про оптимізацію мережі ЦНАП їхня кількість при органах місцевого самоврядування збільшилася з 486 до 868. Уже в 19 областях завершений процес трансформації ЦНАПів «колишніх» райдержадміністрацій на ЦНАПи органів місцевого самоврядування. Це дозволяє не лише зробити адмінпослуги доступнішими, а й робить процес їх отримання швидким та ефективним.

Це області: Волинська, Дніпропетровська, Закарпатська, Житомирська, Донецька, Івано-Франківська, Кіровоградська, Київська, Луганська, Львівська, Миколаївська, Рівненська, Сумська, Тернопільська, Херсонська, Хмельницька, Черкаська, Чернівецька та Чернігівська. 

У 5 областях (Вінницька, Запорізька, Полтавська, Одеська та Харківська) до кінця року залишилось утворити по 1 ЦНАП ОМС. 

 Про це заявив заступник Міністра цифрової трансформації Олександр Шелест під час круглого столу на тему: «Доступні адміністративні послуги як індикатор реформи децентралізації» комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

«Питання трансформації ЦНАП РДА є пріоритетним. Тримаємо на постійному контролі стан утворення ЦНАП ОМС. Наразі працюємо над переданням майна з державної та спільної власності територіальних громад у власність міських, селищних територіальних громад для забезпечення функціонування ЦНАП ОМС», - зазначив Олександр Шелест. 

Щоб допомогти громадам у розбудові мережі центрів, держава виділила 231 млн грн субвенції. Ці гроші спрямовані в 165 громад для трансформації ЦНАПів та підвищення якості адміністративних послуг. 

Це означає, що: 

  • 5 млн українців отримають доступ до адміністративних послуг у комфортних умовах;

  • 24 громади вперше збудують ЦНАПи;

  • 19 громад отримають допомогу для перетворення ЦНАПів райдержадміністрації у ЦНАПи органу місцевого самоврядування;

  • 122 громади покращать та осучаснять свої ЦНАПи, зроблять реконструкцію, капітальний ремонт та придбають нове обладнання;

  • відкриються понад 100 Дія Центрів;

  • запрацюють 50 зон Дія.Бізнес для консультацій підприємців у ЦНАП.

Мета Мінцифри — збільшити мережу до 1438 ЦНАПів до 2023 року. Завдяки цьому доступ до якісних послуг отримає кожна громада.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт