Відкрили Центр Дія.Бізнес в Ужгороді

Прес-офіс Міністерства
15 вересня 2021, 14:12
  Перегляди 2303

15 вересня 2021 року Міністерство цифрової трансформації України офіційно відкрило центр підтримки підприємців Дія.Бізнес в Ужгороді. Це перший центр підтримки підприємців Дія.Бізнес, що відкрили на Заході України. 

Дія.Бізнес — це масштабний національний проєкт із розвитку підприємництва. Проєкт має дві складові — онлайн-платформу для підприємців Дія.Бізнес і мережу центрів підтримки підприємців. У таких центрах підприємці отримують консультаційну підтримку з питань маркетингу, продажів, оподаткування, юридичних питань. Українці можуть відвідати освітні заходи на тему бізнесу, орендувати простір для проведення своїх заходів, протестувати свій продукт на спеціальній pop-up-локації.

Уряд підтримує ініціативних мешканців Закарпаття і за підтримки партнерів центру Дія.Бізнес в Ужгороді USAID і Nokia відкриває новий центр підтримки підприємців в Ужгороді. Центр Дія.Бізнес в Ужгороді відкрито на базі Ужгородського національного університету за сприяння Закарпатської обласної ради та Закарпатської обласної державної адміністрації.

Як і у всіх інших центрах підтримки підприємців Дія.Бізнес, в ужгородському центрі підприємці можуть отримати консультаційну підтримку, відвідати освітні заходи на тему бізнесу, орендувати простір для проведення заходів, протестувати свій продукт на спеціальній pop-up-локації. Стежити за новинами та подіями центру в соцмережах: Facebook та Instagram.

Центр Дія.Бізнес розміщений за адресою вул. Університетська, 14. 

Валерія Іонан, заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції, долучилась до відкриття центру в Ужгороді онлайн. «Ми прагнемо побудувати країну підприємців. Крок за кроком ми відкриваємо центри Дія.Бізнес для представників малого та середнього бізнесу всією Україною. Тепер підприємці та всі охочі мешканці Закарпаття можуть отримати безкоштовні онлайн- та офлайн-консультації щодо старту і розвитку власної справи», — заявила Валерія Іонан. 

Крістіна Квін, тимчасова повірена у справах США, зазначила, що новий центр Дія.Бізнес на Закарпатті допоможе молоді розпочинати власний бізнес і розвиватися у своєму регіоні. «Для посольства розвиток молоді — це те, на чому ми зосереджуємося під час надання допомоги в Закарпатті».

Міністерство цифрової трансформації створює інноваційну державу, щоб Україна стала країною підприємців. «Ми в Мінцифрі системно підходимо до розвитку бізнесу в Україні, впроваджуємо електронні послуги для бізнесу на порталі та в застосунку Дія, а також створили окремий проєкт із розвитку підприємництва — Дія.Бізнес», — прокоментував відкриття нового центру Мстислав Банік, керівник із розвитку електронних послуг у Мінцифрі.

Олексій Петров, голова Закарпатської обласної ради, наголошує: «Той факт, що на Закарпатті основна частина економічно-фінансового ресурсу зосереджена у сфері малого і середнього бізнесу, додає упевненості, що центр Дія.Бізнес знайде позитивний відгук у наших підприємців, а з часом цей відгук ми з вами зможемо відчути у вигляді бюджету держави, області і окремої громади».

Анатолій Полосков, голова Закарпатської ОДА, зазначив, що цифровізація дає можливість підприємцям почуватися впевненіше та покращувати комунікацію між владою і бізнесом. «Сьогодні ми відкриваємо центр підтримки підприємців Дія.Бізнес в Ужгороді. Це перший центр у всій Західній Україні. Це новий крок назустріч бізнесу, нові потужні можливості для закарпатських представників сфери бізнесу. Щиро вдячний нашим міжнародним партнерам, Міністерству цифрової трансформації, бізнес-спільноті та всім тим, хто доклав зусиль для реалізації цього важливого проєкту», — додав Анатолій Полосков.

Євген Баличев, генеральний директор Нокіа Солюшнз енд Нетворкс Україна, заявив, що Nokia підтримує проєкт Дія.Бізнес, який створює відкрите підприємницьке середовище в Україні, сприяє інноваціям та новим бізнес-моделям у всіх сегментах, зокрема, телекомунікації. «Nokia тісно співпрацюватиме з центром в Ужгороді для просування інновацій серед студентів — майбутніх експертів телекомунікаційної галузі в Україні», — прокоментував Євген Баличев.

Володимир Смоланка, ректор Ужгородського національного університету, переконаний, що центр підтримки підприємців Дія.Бізнес в Ужгороді стане ще одним додатковим інструментом формування і стимулювання активного бізнес-середовища та каталізатором розвитку економіки Закарпаття. «Ми надзвичайно пишаємося тим, що саме на базі Ужгородського національного університету відкрився центр підтримки підприємців Дія.Бізнес. Це додатковий стимул для започаткування та реалізації студентських підприємницьких ініціатив», — каже ректор УжНУ.

Такі центри підтримки підприємців Дія.Бізнес вже працюють у Харкові, Миколаєві, Одесі, Полтаві, Черкасах у форматі консультаційного стенда та на базі КНУ ім. Т. Шевченка для студентів і майбутніх підприємців. Цього року вже анонсували відкриття в Кривому Розі, Тернополі, Кременчуці, Бучі. Працюємо над відкриттям у Львові й Запоріжжі та плануємо відкрити такі центри в кожному регіоні України.

 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт