У Юр’ївці на Дніпропетровщині відкрили сучасний Дія.Центр

  Перегляди 1133

Юр’ївський ЦНАП переїхав до нової будівлі, яку звели «з нуля» в центрі селища. Це унікальний випадок, адже реалізація проєкту відбулася в дуже короткі терміни — всього за три місяці із землевідведенням побудували сучасний Дія.Центр. Він запрацював завдяки проєкту Мінцифри та державній субвенції на розвиток мережі ЦНАП, як підкреслив заступник голови Дніпропетровської ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Іван Начовний.

«Проєкт Мінцифри з облаштування сучасних центрів адмінпослуг реалізуємо в 12-ти громадах області. У Юр’ївці будівлю звели "з нуля". Завезли меблі та обладнання. Усе — державним та місцевим коштом», — зазначив Іван Начовний.

«Раніше Юр’ївський ЦНАП не мав власного приміщення. Адміністратори приймали відвідувачів у будівлі селищної ради. Це було незручно, адже доводилося бігати різними кабінетами. З новим приміщенням стало набагато зручніше. Тут світло та тепло. І загалом будівля дуже стильна. Я в захваті. У нашому селищі з’явилася ще одна красива пам’ятка. Уже маємо сучасні школу, стадіон, а тепер — і Дія.Центр», — каже місцева підприємиця Наталя Мікульшина.

Приміщення Дія.Центру облаштували за принципом open space. Тут і робочі місця адміністраторів, і комфортні диванчики для перепочинку. У доступі Wi-Fi. Є місце для підзарядки телефону. Передбачили й зручності для людей з інвалідністю. 

«Усе — за останнім словом техніки, на рівні європейських стандартів. Спілкування з адміністратором не через віконечко, а напряму. Це дуже добре. І нам комфортніше», — поділився місцевий Олександр Лобунько.

У Дія.Центрі можна отримати і адміністративні, і соціальні послуги. Зареєструвати нерухомість, бізнес. Вирішити земельні питання. Оформити субсидію або допомогу при народженні дитини.

«Загалом надаємо понад 200 різних послуг. У наступному році плануємо збільшити їх кількість удвічі. У нас 7 адміністраторів. Усі привітні та доброзичливі. Є і дитячий простір для відвідувачів із малечею. Їй буде де розважитися, аби не нудьгувати», — розповіла керівниця Дія.Центру Марина Боднар.

 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт