Результати пілотного проєкту «Безпечний інтернет» у школах Черкащини

  Перегляди 1054

У Черкасах та Золотоноші протягом двох місяців тривав пілот проєкту «Безпечний інтернет», який був реалізований за ініціативи ГО Digital Cherkasy. Проєкт запущений для контролю та фільтрації інтернет-трафіку у двох місцевих школах.

«Пілотний проєкт показав можливості як відсікання небажаного для школярів контенту, так і отримання аналітики, яка дозволить більш сфокусовано проводити просвітницьку роботу серед учнів. Гадаю, що випробувана в пілотному проєкті технологія може бути корисна  для кожної школи» - підкреслив заступник голови Черкаської ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Сергій Свєрчков.

Результати роботи системи Cisco Umbrella за 30 днів:

  • 19,3 тисячі запитів були заблоковані, адже вони порушували політику безпеки системи Cisco Umbrella;

  • понад 1,5 тисячі запитів були визначені як потенційно небезпечні;

  • найбільш «відверни-увагу» від навчання виявилися соціальні мережі, особисті повідомлення в месенджерах, поширювані відео та торенти.

Було проведено презентацію для представників підрозділів із питань освіти міста, області та керівництва шкіл про розширені можливості системи щодо покращення інтернет-гігієни в освітніх закладах.

Павло Павлович Валенчук, заступник міського голови: «Вважаю, що пілотний проєкт «Безпечний інтернет» став успішним. Ми маємо краще розуміння викликів, які стоять перед нами у сфері цифрової безпеки шкільного середовища. Наразі перед нами стоять нові завдання — просвітницька робота серед учнів та викладацького персоналу, оптимізація шкільних інтернет-мереж та масштабування пілотного проєкту й встановлення контент-фільтрів в усіх школах».

Проєкт «Безпечний інтернет» та систему Cisco Umbrella впроваджують за підтримки Міністерства цифрової трансформації України, компаній CISCO та GREENNET.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт