Дніпропетровська ОДА придбала майже 6 тисяч ноутбуків у межах проєкту «Ноутбук кожному вчителю»

Прес-офіс Міністерства
09 листопада 2021, 12:08
  Перегляди 1306

Дніпропетровська ОДА стала однією з перших, яка виконала всі необхідні зобов’язання для отримання субвенції «Ноутбук кожному вчителю». 

Тому для шкіл Дніпропетровщини придбали майже 6 000 ноутбуків. Область отримала першу партію – 1600 одиниць, які передали до 63 громад регіону. Решту вчителі отримають до кінця року.

Загалом, завдяки  проєкту «Ноутбук кожному вчителю», який реалізують Мінцифра та МОН, на закупівлю 60 тисяч ноутбуків для вчителів з держбюджету виділено 980 млн грн. Завдяки цій субвенції вчителі зможуть зробити процес навчання більш сучасним і доступним.

Щоб унеможливити корупцію та зробити процес закупівель максимально прозорим, команди МОН, Мінцифри та ДКІБ СБУ об’єднали зусилля. Зокрема, координаційну підтримку на місцях надають CDTO ОДА. Також було створено публічний дашборд. Це інтерактивна мапа України, де кожен може контролювати, як ОДА використовують державні кошти та за яку ціну придбають техніку. Мінцифра моніторить кожну закупівлю на предмет необґрунтованих завищень цін.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт