Держпослуги без клопоту та нервів: третій Дія Центр відкрили в Мукачево

  Перегляди 3515

Мінцифра продовжує розбудовувати мережу Дія Центрів, де кожен українець може швидко та зручно отримати необхідні держпослуги незалежно від того, де проживає. Тому в Мукачівській громаді відкрили Дія Центр — вже третій в Україні модернізований ЦНАП з єдиними сучасними стандартами.

“Відтепер понад сто тисяч українців мають доступ до сучасного держсервісу. А понад 50 привітних працівників надають 336 адмінпослуг в основному офісі та 278 — у 14 населених пунктах Мукачівської міської громади. У Центрі можна отримати найнеобхідніші адмінпослуги, в тому числі соціальні, пенсійні, паспортні та комунальні”, — підкреслила Людмила Рабчинська, заступниця Міністра цифрової трансформації.

Відвідати Дія Центр у Мукачево можна без довгого очікування в чергах, адже працює система попереднього запису через сайт міської ради. Дія Центр у Мукачево побудований за принципом безбар’єрності. Тому в Центрі є всі умови для людей з інвалідністю та маломобільних груп: ліфт, пандуси, голосові сповіщення та інформаційні матеріали зі шрифтом Брайля. Крім того, у приміщенні є відділення банку та термінал для швидкої сплати адмінзбору. 

Працівники Дія Центру пройшли навчання за 5-модульною тренінговою Програмою, яка містить тематики надання адмінпослуг, роботи з клієнтами, ділової етики та гендерних питань.


Мінцифра відібрала 165 громад, які отримають 231 млн грн на модернізацію ЦНАПів. Зовсім скоро 5 мільйонів українців зможуть отримувати держпослуги. У межах цієї субвенції відкриються понад 100 Дія Центрів. Перші вже працюють — у Житомирі, Нових Санжарах та Мукачево. Незабаром відкриємо в Полтавській, Донецькій, Тернопільській, Чернігівській, Київській, Івано-Франківській та Запорізькій областях.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт