Звіт Уряду: Що вдалося зробити Мінцифрі із доступом до публічних послуг онлайн?

Прес-офіс
19 лютого 2020, 16:29
  Перегляди 2326

Найбільш очікуваним став мобільний застосунок Дія, у якому вже доступні водійські посвідчення та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу. У березні в тестовому режимі у Дії буде також доступний студентський квиток, закордонний біометричний паспорт та ID-картка. Поки ми в очікуванні другого мільйону користувачів Дії, наші розробники працюють над новими послугами в електронному кабінеті водія.

У кабінеті водія вже доступні: 

  • верифікація водійських посвідчень у реєстрі  
  • верифікація свідоцтва про транспортний засіб
  • заміна посвідчення водія
  • запис в електронну чергу до сервісних центрів МВС
  • отримання повної інформації про адміністративні порушення та сплата штрафів за них
  • отримання інформації про участь транспортного засобу в дорожньотранспортній пригоді
  • отримання безкоштовного і платного витягу з Єдиного державного реєстру МВС по VIN-коду транспортного засобу
  • перевірка обтяжень транспортного засобу 

Для майбутніх батьків реалізовується комплексна послуга єМалятко, яка надається у тестовому режиму в Києві, Харкові, Луцьку, Кривому Розі, Вінниці. Надалі послуга буде доступна для всіх на порталі Дія. Тепер батьки новонароджених замість біганини по бюрократичних установах зможуть більше приділяти уваги своїм дітям.

Справжній жах корупціонерів — електронний кабінет забудовника, через який громадяни можуть отримати 9 онлайн-послуг у будівельній сфері, які покривають 85 % усього будівництва в Україні. Тепер ці послуги надаються без участі чиновників та зменшили до 0 % кількість відмов на паперові запити щодо надання послуг.

Запуск транспортного порталу електронних послуг дозволив громадянам здійснювати онлайн-подачу та сплату заявок, швидку перевірку документів, значно пришвидшити процедури. Зменшилась паперова тяганина та кількість часу, витраченого на отримання транспортних послуг, знизилась корупційна складова послуги.

Одним із важливих досягнень стало введення у промислову експлуатацію систему Трембіта, яка дозволяє інформаційним ресурсам державних органів безпечно обмінюватись електронними повідомленнями між собою. Саме за допомогою Трембіти можливе впровадження зручних електронних послуг.

Працюємо над пілотним проєктом SMART ID, який дозволяє отримати електронний підпис менше, ніж за хвилину. Частина ключа електронного підпису зберігається у хмарі, інша – на смартфоні у Дії.

 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт