Європейський тиждень цифрової грамотності: що запланувала Мінцифра на 22-28 березня

Прес-офіс Міністерства
22 березня 2021, 13:04
  Перегляди 3990

Європейський тиждень цифрової грамотності — це щорічна кампанія, яка проводиться з метою надихнути та навчити людей цифрових навичок. Проводиться у коворкінгах, громадських центрах, школах, університетах, бібліотеках та інших місцях по всій Європі. За 2010-2020 роки до Європейського тижня цифрової грамотності долучились більше 1 300 000 учасників. 

У 2021 році Міністерство цифрової трансформації України об’єднає представників держави, бізнесу та громадян у рамках ініціативи та проведе масштабну комунікаційну та освітню кампанію з цифрової грамотності в рамках національного проєкту Дія.Цифрова освіта

Ініціативу вже підтримали близько 30 брендів і перелік постійно оновлюється, детальніше на офіційній веб-сторінці проєкту. Також є Фейсбук-івент з усіма активностями Мінцифри та партнерів. Інформацію про активності в рамках Європейського тижня цифрової грамотності можна відстежувати в соцмережах за хештегами #AllDigitalWeek2021 та #AllDigitalWeekUkraine.

Мінцифра розробила Open Pack дизайн-матеріалів Європейського тижня цифрової грамотності для друку і використання онлайн, який кожен охочий може використовувати для участі в кампанії.

Детальна програма (доповнюється) подій Європейського тижня цифрової грамотності в Україні 22-28 березня 2021 року. 

Під час час офіційного відкриття Європейського тижня цифрової грамотності в Україні заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан наголосила на місії Мінцифри —  трансформувати життя людей, бізнес, інституції за допомогою цифрових технологій. 

Ми хочемо залучити якомога більше громадян до теми цифрової грамотності — розповісти, що таке цифрова грамотність, що таке цифрові компетенції, як їх отримати, чому це важливо. Протягом тижня в нас планується багато корисних подій, тому закликаємо всіх ставати або учасником, або співорганізатором подій.

Валерія Іонан, заступник Міністра цифрової трансформації

Стратегічний партнер проєкту Дія.Цифрова освіта — Фонд Східна Європа, який реалізує швейцарсько-українську Програму EGAP. 

Ми розуміємо, що сьогодні цифрова грамотність так само важлива, як вміння писати чи говорити. Тому в межах Програми EGAP та завдяки допомоги Швейцарії активно підтримуємо національний проєкт Дія.Цифрова освіта та всі масштабні ініціативи, направлені на підвищення цифрової грамотності українців. Ми стали партнерами Європейського тижня цифрової грамотності в Україні, щоб популяризація цифрових навичок вийшла на новий рівень і українці скористалися всіма перевагами та можливостями, які надає володіння цифровими навичками.

Віктор Лях, Президент Фонду Східна Європа

У нашому фокусі — 42% європейців, які володіють цифровими навичками нижче базового рівня. В часи кризи цифрові навички стали ще більш важливими, ніж коли-небудь. Європі потрібні діджитал-навички, щоб подолати пандемію. Цього року заплановані сотні подій протягом All Digital Week.

CEO ALL DIGITAL Peter Palvolgyi

Також нещодавно була прийнята рамка цифрової грамотності для громадян України, котра описує та вводить поняття цифрової грамотності в щоденний побут та легітимізує це поняття. У рамках тижня цифрової грамотності планується її обговорення з відповідними міністерствами для синхронізації дій в напрямку цифрової освіти.

Кожен може долучитися до кампанії — як партнер, організатор власного заходу або як учасник.

Офіційний сайт Європейського тижня цифрової грамотності, де зручно переглянути всі українські та іноземні події. Якщо ви хочете додати свою подію на європейську карту та потрапити у програму українських подій у Facebook, будь ласка, заповніть гугл-форму.

Якщо ви хочете отримувати нагадування про події, ви зможете отримати їх, зареєструвавшись за посиланням

All Digital Week — проєкт пан-європейської асоціації All Digital, яка фокусується на поширенні переваг і можливостей, створених цифровою трансформацією. 

Нагадаємо, у 2021 році в Україні реалізовується урядова інформаційна кампанія #EUкраїна із поясненням термінів і процесів євроінтеграції 👉 https://association4u.in.ua.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт