Який електромобіль найпопулярніший серед українців? Розкажуть відкриті дані

  Перегляди 578

Мінцифра продовжує розвивати сферу відкритих даних в Україні. «Відомості про транспортні засоби та їх власників» — найпопулярніший набір даних на Єдиному державному вебпорталі відкритих даних. У липні минулого року його було доповнено інформацією про VIN-код транспортного засобу. Це дало змогу сервісам на основі відкритих даних ще краще аналізувати ринок та допомагати потенційним покупцям авто не натрапити на шахраїв.

Крім того, відкриті дані — ефективний інструмент для аналізу майже будь-якого ринку, і автомобільний — не виняток. Мінцифра спільно з @Opendatabot аналізує динаміку кількості перших реєстрацій електромобілів.

У 2021 році авторинок значно зріс. В Україні вперше зареєстрували понад 944 тис. автомобілів — на 58% більше, ніж у 2020-му (майже 600 тис.). Активне зростання (понад 35%) продемонстрував і ринок електромобілів: понад 10 тис. зареєстрованих автівок, проти 7.3 тис. у 2020 році.

Найпопулярнішими брендами електромобілів в Україні минулого року стали представники брендів NISSAN, TESLA, CHEVROLET, RENAULT та VOLKSWAGEN.

Найпопулярнішими моделями стали NISSAN LEAF, TESLA MODEL 3 та CHEVROLET BOLT EV — 44% зареєстрованих у 2021 році авто.

Зважаючи на це, можна передбачати продовження росту авторинку й у 2022 році. Це стосується також і електромобілів: до 31 грудня 2022 року за ввезення електромобілів в Україну не потрібно платити ПДВ, а водії звільнені від плати за дорожній збір, яка входить у вартість традиційного автомобільного палива.

Детальніше про аналіз ринку електромобілів читайте у спеціальному матеріалі: — https://opendatabot.ua/analytics/electocars2021.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт