Як захистити свої цифрові права: новий навчальний серіал на Дія.Освіта

Прес-офіс Міністерства
30 листопада 2023, 12:47
  Перегляди 732

За даними дослідження, близько 78% українців щодня використовують інтернет. Тому важливо, щоб якнайбільше людей знали свої цифрові права, які гарантують безпеку в мережі. Чому цифрові права важливі, що таке право «бути забутим» та як онлайн-платформи використовують наші персональні дані — дивіться в новому серіалі на платформі Дія.Освіта. 

Серіал містить три модулі. Після перегляду ви дізнаєтеся:

  • Чому свобода в інтернеті не є абсолютною
  • Чи несете ви відповідальність за поширення коментарів
  • Що таке штучний інтелект
  • Як захистити персональні дані

Спікери серіалу — голова ГО «Лабораторія цифрової безпеки» Віта Володовська, керівник напряму «Цифрові права» Лабораторії цифрової безпеки Максим Дворовий, юристка ГО «Лабораторія цифрової безпеки» Тетяна Авдєєва, медіаюристка, адвокатеса, членкиня комітету з медіа та рекламного права Національної асоціації адвокатів України Аліна Правдиченко, адвокатка, юристка Центру стратегічних справ ГС «Українська Гельсінська спілка з прав людини» Анастасія Некрасова.

Переглянути серіал можна на платформі за посиланням — https://osvita.diia.gov.ua/courses/hitchhiking-on-digital-rights 

Після перегляду серіалу зможете пройти фінальний тест та перевірити свої знання.

Освітній серіал створено з ініціативи Мінцифри для платформи Дія.Освіта за підтримки Американської асоціації юристів Ініціативи з верховенства права (ABA ROLI в Україні) в межах програми «Сприяння Інтернет свободі в Україні» та в співпраці з громадською організацією «Лабораторія цифрової безпеки».

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт