Як Мінцифра розширила географію надання адмінпослуг: статистика

  Перегляди 2193

Із самого початку трансформації ЦНАПів, головним завданням Мінцифри було надати якісні адмінпослуги кожному українцю прямо поруч із його домівкою. 

Для цього було вкрай необхідно розширити систему та модернізувати її. В цьому допомогли методичні рекомендації щодо критеріїв територіальної доступності, успішна трансформація ЦНАП та субвенція від держави на 231 млн гривень, яку отримали 165 територіальних громад. Позитивні результати ми можемо спостерігати вже сьогодні. 

За результатами моніторингу в II кварталі 2021 року мережа ЦНАП зросла до 2337 точок доступу до адмінпослуг. Серед них — 1224 віддалених робочих місця, 984 ЦНАП та Дія Центрів, 105 територіальних підрозділів та 24 мобільних ЦНАП. Таке розгалуження мережі надасть можливість людям отримувати більше якісних адмінпослуг по всій Україні — від великих міст до віддалених сіл. 

У порівнянні з I кварталом 2020 року, мережа ЦНАП зросла на 1286 точок доступу, що вдвічі більше, ніж показник минулого року. Тільки за перше півріччя 2021 року кількість точок доступу збільшилась на 516, що на 28% більше, ніж в 2020 році. 

Які переваги розвитку мережі ЦНАП для українців:

  • адміністративні послуги стали ще ближчими до громадян;
  • з’явилися нові робочі місця в громадах;
  • зменшилась кількість черг завдяки новим точкам доступу до адмінпослуг;
  • навіть у найвіддаленіших населених пунктах з'явилася можливість отримувати держпослуги поруч із домом.

Лідерами за кількістю створених точок доступу до адміністративних послуг стали такі області: Івано-Франківська (233 точок доступу), Волинська (145), та Київська (149).

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт