Як громадам заповнити заявку й отримати фінансування на підключення сіл до оптичного інтернету? Відеоінструкція

  Перегляди 2063

До 28 травня триває прийом заявок від голів громад для участі у проєкті “Інтернет-субвенція”. За підрахунками Мінцифри, за 500 млн грн,  які в червні отримають територіальні громади, до оптичного інтернету вдасться під’єднати щонайменше 6 тис. соціальних об’єктів (шкіл, лікарень, ЦНАПів) у 3 тис. сіл. 

Громад-переможців проєкту визначатиме комісія, яку створять при Мінцифрі. Ціна і соціальний ефект — головні критерії відбору. Тобто кошти з держбюджету отримають громади на ті села, яким від найменшої суми фінансування буде найбільше користі. Детальніше про порядок та умови надання субвенції на підключення сіл до інтернету — у Постанові КМУ № 453 від 28 квітня 2021 р

“Нагадую головну умову участі у проєкті: відсутність у селі оптичних мереж. Підключення тільки таких населених пунктів профінансує держава. І закликаю голів громад поставитися до цього кроку відповідально, адже недостовірна інформація може стати причиною відмови у фінансуванні”, — зазначає Андрій Набок, керівник експертної групи з розвитку фіксованого інтернету Мінцифри.

Успіх громади під час відбору залежатиме від правильності заповнення заявки. Тож Мінцифра розробила покрокову відеоінструкцію, яка допоможе головам громад ефективно скористатися можливостями проєкту.

Відеоінструкція: https://youtu.be/YEwrPhoMvHc 

Залишити заявку можна на Дії: https://diia.gov.ua/internet-subvenciya. Після заповнення форми голові громади залишиться лише внести свої контактні дані та підписати заявку за допомогою кваліфікованого електронного підпису.

Додаткову інформацію можна також дізнатися на сайті проєкту “Інтернет-субвенція”, а стежити за реалізацією проєкту — на публічному онлайн дашборді. Наразі до Мінцифри надійшли заявки з понад 360 громад, які охоплюють більш як 2 тис. сіл.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт