Як допомогти молоді стати рушієм позитивних змін у країні: дивіться новий серіал на Дія.Освіта «Молодіжна робота: від теорії до практики»

Освітній серіал «Молодіжна робота: від теорії до практики» містить знання та лайфхаки, які допоможуть залучати молодих людей до проєктів і заходів, розвивати їхній потенціал і можливості. 

Останні дослідження показують значне зростання громадянської свідомості серед молоді:  59% вважають, що майбутнє України — їхня відповідальність.

Пріоритет держави — підтримати інтерес активної молоді до змін у суспільстві та залучати її до важливих проєктів, дати навички, знання й можливості для самореалізації. 

«Молодь сьогодні — це те, яким суспільство буде завтра. Мінцифра ініціює залучення молоді до державотворчих процесів на місцевому, національному та глобальному рівнях. Саме тому ми розширюємо лінійку освітніх продуктів для державних службовців на платформі Дія.Освіта та підтримуємо впровадження нового освітнього серіалу, присвяченого молодіжній роботі та молодіжній політиці», — зазначила Валерія Іонан, заступник Міністра цифрової трансформації з питань європейської інтеграції.

У новому серіалі на Дія.Освіта з семи серій дізнаємося про все, що для цього необхідно: 

  • молодіжна політика, її складники та завдання;
  • соціальна згуртованість та як усувати бар’єри на шляху до неї;
  • рівні участі молоді в житті громади на основі реальних кейсів;
  • цінності, принципи та завдання молодіжної роботи;
  • форми участі в молодіжній роботі;
  • етапи формування молодіжної політики та залучення молоді до цього процесу.

«Програма “Молодіжний працівник” є важливим інструментом розвитку молодіжної політики, що сприяє підготовці фахівців для роботи з молоддю, враховуючи сучасні виклики та найкращі практики. У 2024 році ми провели понад 50 тренінгів, тоді як кількість сертифікованих учасників перевищила 1300 осіб. Відкритий доступ до цього освітнього серіалу дозволить залучити ще більше молодіжних працівників до ефективної реалізації молодіжної політики у громадах», — підкреслив Андрій Чесноков, заступник Міністра молоді та спорту України.

Розвиток системи підготовки молодіжних працівників триває з 2014 року, відколи Міністерство молоді та спорту запровадили тренінгову програму «Молодіжний працівник».

«ПРООН вірить у силу партнерства і прагне працювати з громадянським суспільством та урядом України на всіх рівнях для досягнення спільних цілей, — зазначив постійний представник ПРООН в Україні Яко Сільє. — Підтримуючи розробку та впровадження молодіжної політики, зокрема Програми «Молодіжний працівник», ми посилюємо співпрацю між урядом та організаціями громадянського суспільства задля залучення молодих людей до розвитку країни, сприяння громадянській участі та розвитку лідерських навичок».

Переглядайте серіал «Молодіжна робота: від теорії до практики» на платформі Дія.Освіта: https://osvita.diia.gov.ua/courses/youth-work-from-theory-to-practice 

До кожної серії доступні завдання, які допоможуть одразу закріпити здобуті знання та знайти цікаві ідеї для власних проєктів. 

Також у серіалі є QR-код, за яким можна надати зворотний зв’язок та написати анонімний відгук або ж залишити свою пошту, якщо маєте запитання про молодіжну роботу. 

Освітній серіал «Молодіжна робота: від теорії до практики» створений у межах програми «Молодіжний працівник» Міністерством молоді та спорту України, Всеукраїнським молодіжним центром у співпраці з Міністерством цифрової трансформації України за підтримки Програми розвитку ООН в Україні та фінансування МЗС Данії для платформи Дія.Освіта.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт