Відбулась перша зустріч робочої групи МСБ при Мінцифри

Прес-офіс
11 грудня 2019, 15:01
  Перегляди 770

10 грудня в HUB 4.0 відбулася перша зустріч робочої групи підприємців малого та середнього бізнесу при Міністерстві цифрової трансформації. Кожен представник бізнесу мав можливість презентувати проблеми та запропонувати конкретні рішення, які допоможуть полегшити життя малому та середньому бізнесу в Україні.

Учасники зустрічі обговорили пропозиції підприємців разом із заступником Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерією Іонан, представниками Міністерства фінансів, Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, Державної податкової служби та Державної фіскальної служби в місті Києві. 

Ініціативи охоплювали різноманітні сфери — від необхідності спрощення сплати податку на нерухомість, об'єднання реєстрів і достовірності інформації до чек-листа для малого і середнього бізнесу.

Члени Спілки Українських Підприємців акцентували увагу на наступному:

- запровадження електронної товарно-транспортної накладної при переміщенні підакцизних товарів;

- пропозиції, які необхідно врахувати при запуску та регулюванні роботи цифрових касових апаратів;

- відміна застарілих методів та впровадження цифрових інструментів у житлово-комунальному господарстві.

Мінцифри допомагатиме в комунікаціях із відомствами, яких безпосередньо стосується впровадження цих ініціатив.

Роль Мінцифри — стати інтегратором, створити діалог між владою та малим і середнім бізнесом, довести проблеми до рішень, а проєкти — до результату.

Робоча група при Мінцифри продовжує свою роботу: опрацьовуються презентації від учасників групи та не пізніше січня 2020 року буде представлено бачення стратегії й тактики.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт