В Україні з’явиться Президентський університет. Навчання почнеться у 2023 році

  Перегляди 2917

Володимир Зеленський презентував концепцію Президентського університету в Києві під час Форуму “Україна 30. Освіта і наука”. Студенти отримають можливість стажування в Україні та за кордоном, реалізувати власні наукові проєкти, а після закінчення навчання — офіційне працевлаштування. Навчання за 6 напрямками розпочнеться у 2023 році.

“Країна, яка прагне бути конкурентоспроможною в сучасному світі, має визначити освіту та науку своїми стратегічними сферами. Адже розвиток демократичного, успішного, активного суспільства, будь-яких сфер — безпека й оборона, завжди актуальна економіка, медицина, промисловість, ІТ чи агро — все це неможливо без наших добре освічених, ерудованих, креативних громадян”, — розповів Президент України Володимир Зеленський.

Мінцифра підтримує ініціативу Президента щодо створення нового сучасного університету. Команда Мінцифри працюватиме над освітнім напрямом “Інформаційні технології, кібербезпека та штучний інтелект”. 

“Цифровізація всіх сфер — нові реалії світу. Для побудови успішної цифрової держави потрібно постійно залучати нових кваліфікованих спеціалістів. Зокрема, у сферах кіберзахисту, аналізу даних, штучного інтелекту, роботи з державними реєстрами та захистом персональних даних. Віримо, що Президентський університет — це новий шлях до власної success story в цифровізації”, — розповів Віцепрем'єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров під час презентації. 

В університеті впроваджуватимуться інноваційні спеціальності. Освітній процес буде побудований відповідно до науково-технічного прогресу. Серед головних освітніх напрямків — інформаційні технології, кібербезпека та штучний інтелект; нанотехнології; аерокосмічні технології; біотехнології та науки про здоров’я; енергетичні технології; глобалізація та міжнародні комунікації.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт