В Україні стартує Європейський тиждень цифрової грамотності — Мінцифра запрошує долучитися

16 березня 2021, 14:24
  Перегляди 3852
  Перегляди 3852

 

22 березня 2021 року стартує Європейський тиждень цифрової грамотності. Міністерство цифрової трансформації України планує провести масштабну комунікаційну та освітню кампанію з цифрової грамотності.

Що таке Європейський тиждень цифрової грамотності? 

Це щорічна кампанія, яка проводиться з метою надихнути та навчити людей цифрових навичок. Проводиться у коворкінгах, громадських центрах, школах, університетах, бібліотеках та інших місцях по всій Європі. За 2010-2020 роки до Європейського тижня цифрової грамотності долучились більше 1 300 000 учасників. 

Чому тиждень цифрової грамотності на часі? 

42% громадян ЄС не мають базових цифрових навичок. 

В Україні, за даними 2019 року, не володіють базовими цифровими навичками ще більше громадян — 53%. В той час як цифрова грамотність так само важлива сьогодні, як вміння писати, читати і говорити. Від рівня цифрової грамотності залежить не лише комфорт проживання в країні цифрових сервісів, а й конкурентоспроможність кожного громадянина, вміння опиратися фейкам та дбати про свої дані онлайн. 

Коли? 

22 - 28 березня 2021 

Що планує Мінцифра в Україні? 

Мінцифра об’днує представників держави, бізнесу та громадян у рамках ініціативи та сформувати широке коло партнерів, щоб ініціатива стала помітною. Зокрема, провести масштабну комунікаційну та освітню кампанію з цифрової грамотності в рамках національного проєкту Дія.Цифрова освіта

Чотири основні теми цьогорічної кампанії:

1. Базові цифрові навички та медіаграмотність

2. Кодування, STE(A)M та штучний інтелект

3. Просунуті цифрові навички та працевлаштування

4. Цифрова культурна спадщина

Через пандемію COVID-19 ми заохочуємо зосередитись на проведенні подій онлайн. 

Кожен може долучитися до кампанії. Ви можете взяти участь у різний спосіб — як партнер, організатор власного заходу та, звичайно, як учасник.

Фейсбук-івент з усіма активностями Мінцифри та партнерів.

Офіційний сайт Європейського тижня цифрової грамотності, де зручно переглянути всі українські та іноземні події.

Якщо ви хочете додати свою подію на європейську карту та потрапити у програму українських подій у Facebook, будь ласка, заповніть гугл-форму.

Open Pack дизайн-матеріалів Європейського тижня цифрової грамотності для друку і використання онлайн, який кожен охочий може використовувати для участі в кампанії.

Якщо ви хочете отримувати нагадування про події, ви зможете отримати їх, зареєструвавшись за посиланням.

Інформацію про активності в рамках Європейського тижня цифрової грамотності можна буде відслідковувати в соцмережах за хештегами #AllDigitalWeek2021 та #AllDigitalWeekUkraine.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт