Уряд підтримав ініціативу Мінцифри та Мінекономіки щодо навчання безробітних киян ІТ-спеціальностей

  Перегляди 2704

Навчання проводитиметься за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття 

Уряд схвалив Постанову "Про реалізацію у м. Києві експерименту з професійного навчання зареєстрованих безробітних для потреб роботодавців сфери інформаційних технологій", згідно з якою безробітні зможуть безкоштовно навчатись IT-спеціальностей у приватних IT-школах.  

Відтепер кошти Фонду, передбачені на перепідготовку безробітних, можуть освоюватись не тільки акредитованими при Міністерстві освіти і науки України навчальними закладами, але й неформальними закладами освіти – ІТ-Академіями, ІТ-курсами та іншими, які готують кваліфікованих ІТ-спеціалістів, але не мають ліцензій, сертифікатів та акредитації.

Документ розроблений Мінекономіки та Державним центром зайнятості за ініціативи Мінцифри. Запропонований інструмент дозволить задовольнити частину потреби українських IT-компаній у кваліфікованих спеціалістах. А українці, які втратили роботу, навчатимуться престижних IT-спеціальностей.

Відбором закладів освіти та учасників з числа зареєстрованих безробітних для участі в експерименті займатимуться спеціально створені комісії.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт