Українська бібліотечна асоціація сприятиме цифровій грамотності населення

Прес-офіс
21 листопада 2019, 17:56
  Перегляди 4217

Заступниця міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан взяла участь у щорічній конференції Української бібліотечної асоціації на тему «Інша бібліотека — вийти за межі».

Під час конференції обговорювали інноваційну модель діяльності бібліотек, застосування інформаційних технологій, взаємодію асоціації та соціуму, також дискутували про те, яким має бути бібліотечний фахівець 4.0.

Валерія Іонан виступила із мотиваційною промовою «Бібліотека — партнер проєкту з цифрової грамотності населення», під час якої презентувала концепцію національної онлайн-платформи з цифрової грамотності та плани реалізації проекту.

Мінцифра розраховує на підтримку бібліотек для розповсюдження та популярізації інформації про важливість цифрової грамотності. А також має наміри підключати бібліотеки в питаннях надання доступу до навчання з цифрової грамотності.

Учасники конференції навели приклади функціонування бібліотек за кордоном, зокрема у Великій Британій і США. А також заявили про готовність до більш активної співпраці. В якості майданчиків для взаємодії були запропоновані регіональні тренінгові центри при обласних бібілотеках.

Разом із Валерією Іонан участь у пленарному засіданні конференції взяли Володимир Проценко, менеджер з ІТ-рішень Huawei Ukraine Enterprise Business Group, Юрій Марченко, начальник відділу підтримки книговидання Українського інституту книги, Наталія Іванченко, начальник Управління інституційного забезпечення політики національної пам’яті Українського інституту національної пам’яті.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт