Україна завершила внутрішньодержавну процедуру оновлення «цифрового» доповнення до Угоди про асоціацію між Україною та ЄС

  Перегляди 795

Уряд схвалив розпорядження Кабінету Міністрів України «Про схвалення проекту Рішення Комітету асоціації Україна – ЄС у торговельному складі. 

А саме:  про внесення змін до Доповнення XVII-3 (Правила, що застосовуються до телекомунікаційних послуг), Доповнення XVII-4 (Правила, що застосовуються до поштових та кур'єрських послуг) та Доповнення XVII-5 (Правила, що застосовуються до міжнародного морського транспорту) Додатка XVII до Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони». 

Україна завершила процес внутрішньодержавних процедур узгодження щодо оновлення вищезазначених Доповнень Угоди про асоціацію.

Що було до цього? У 2019 році Україна та ЄС досягли домовленостей про необхідність підготовки тексту оновленого Доповнення XVII-3 до Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у секторі телекомунікаційних послуг з урахуванням динаміки розвитку права ЄС. Після детальної експертної оцінки ЄС та тривалих двосторонніх консультацій сторони узгодили на технічному рівні текст оновленого Доповнення XVII-3.

Що далі? Попереду остаточне схвалення відповідного двостороннього Рішення Україна-ЄС про оновлення Доповнень під час наступного засідання Комітету асоціації у торговельному складі, яке має відбутися до кінця 2021 року. Це означатиме, що Україна взяла на себе зобов’язання імплементувати найновіше законодавство ЄС у сфері цифровізації синхронно з державами-членами ЄС.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт