Україна увійшла в топ-10 країн з найбільшим заробітком на біткоїні в 2020 році

  Перегляди 1839

За даними провідної аналітичної компанії Chainalysis українці заробили близько $400 млн прибутку від інвестицій в біткоїн минулого року. Завдяки підприємницькій активності українців, наша держава  опинилась на десятому місці в списку країн-криптолідерів.

“Для нашої команди нещодавнє дослідження є індикатором, який вкотре свідчить про доцільність легалізації криптобізнесу в Україні. Громадяни та криптокомпанії зможуть офіційно працювати та отримувати доходи від операцій з новими активами. Доходи учасників інноваційного ринку забезпечуватимуть державний бюджет додатковими надходженнями. Зокрема, це стане можливим з прийняттям профільного законопроєкту “Про віртуальні активи”. Адже створення прогресивного правового поля забезпечить як сталий розвиток сфери віртуальних активів, так і необхідні передумови для максимально швидкого прориву України на шляху цифрової трансформації”, — наголосив заступник міністра з питань розвитку IT Олександр Борняков.

Також в 2020 році фахівці компанії вивчили індекс прийняття криптоактивів в різних країнах. Відтак виявилось, що в Україні найбільше застосувань таких активів населенням у світі.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт