У Варшаві відкрили консультаційний центр для українців Дія.Бізнес

  Перегляди 1194

17 травня 2022 року Міністерство цифрової трансформації України, Міністерство економічного розвитку та технологій Польщі, Польська агенція інвестицій та торгівлі, Польський Офіс Урядового уповноваженого з питань кібербезпеки за підтримки компанії Mastercard відкрили центр Дія.Бізнес у Варшаві. 

Відеозапис відкриття центру Дія.Бізнес у Варшаві можна подивитися на Facebook-сторінках Дія.Бізнес або Мінцифри

Від 18 травня кожен українець у Польщі зможе безоплатно отримати в центрі Дія.Бізнес фахові консультації щодо ведення бізнесу, перебування, проживання та працевлаштування на території Польщі.

Які саме послуги надаватимуть громадянам України в центрі Дія.Бізнес у Варшаві? 

  1. Консультації щодо відкриття бізнесу в Польщі. Дорожня карта, що надаватиметься за запитом на відкриття МСБ, міститиме всю інформацію про законодавчі норми Польщі, а також інформацію щодо:

  2. найкращих практик ведення бізнесу в Польщі зокрема та Європі загалом;
  3. податкового навантаження;
  4. спрощеної реєстраційної системи;
  5. ресурсів підтримки бізнесу та інше.
  6. Консультації щодо отримання статусу біженця або інших правових підстав перебування на території Польщі.

  7. Консультування та надання інформації щодо житла та проживання в Польщі, екстрені контакти та ресурси підтримки з робочими місцями й працевлаштуванням у Польщі.

Під час відкриття центру Михайло Федоров, Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації України заявив: «З початку повномасштабної війни в Україні ми відчуваємо неймовірну підтримку польського народу на всіх фронтах — дипломатичному, військовому, гуманітарному, економічному та цифровому. Польща прихистила мільйони українців та стала першою країною ЄС, яка почала приймати цифрові документи в Дії при перетині кордону. А сьогодні ми символічно відкрили у Варшаві перший закордонний центр Дія.Бізнес. Він буде працювати не тільки у стандартному форматі консультацій для підприємців. Адже сюди зможуть звернутися всі українці, які сьогодні перебувають у Польщі та потребують роботи, житла або оформлення документів». 

Валерія Іонан, заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції: «До війни ми, чесно кажучи, не планували відкривати центри Дія.Бізнес поза Україною. Але війна вимагає екстраординарних рішень. І ми вдячні Польщі за гостинність та готовність допомогти в ці непрості часи, а також дякуємо партнерам, за підтримки яких відкривається центр, — компанії Mastercard. З одного боку, це приємно, що український бренд Дія.Бізнес виходить на міжнародний рівень. З іншого боку, сумно, що приводом для цього стає жахлива трагедія під назвою "війна"».

«Я рада, що сьогодні ми відкриваємо довідковий центр для підприємців з України, філію Дія.Бізнес у Варшаві. Це стало можливим завдяки співпраці Міністерства цифрової трансформації України, Офісу з розвитку підприємництва та експорту України та Польського агентства інвестицій і торгівлі. Я хотів би подякувати PAIH за те, що приєднався до проєкту та надав простір, необхідний для виконання завдань центру. Вірю, що центр Дія.Бізнес сприятиме створенню та реалізації багатьох цікавих проєктів у Польщі», — сказала Ольга Семенюк, заступник Міністра економічного розвитку та технологій Польщі.

Януш Цешинські, Державний секретар, уповноважений польського уряду з питань кібербезпеки: «Завдяки використанню цифрових реєстрів, таких як система PESEL, ми мали готовий надійний інструмент для ідентифікації людей з України. Без цього ефективне надання цифрових послуг було б неможливим. Вже 1,1 млн номерів PESEL було призначено українським біженцям і ця цифра продовжує збільшуватися. Тепер у Центрі Дія.Бізнес Варшава українці можуть отримати всі подробиці щодо правового перебування в Польщі». 

Кшиштоф Дринда, Президент правління Польської агенції інвестицій і торгівлі: «Роль та спеціалізація PAIH — підтримка польських підприємців у міжнародній діяльності. Наразі такої підтримки потребують також компанії, які переміщуються із зон бойових дій в Україні. Я радий, що ми можемо брати участь у проєкті Дія.Бізнес разом із Міністерством цифрової трансформації України та Міністерством економічного розвитку та технологій Польщі. Завдяки цьому українські компанії можуть підтримувати безперервність бізнесу, а отже мінімізувати вплив війни на економіку». 

Інга Андреєва, генеральна директорка Mastercard в Україні та Молдові: «Підтримка малого й середнього бізнесу — рушійної сили економіки — для Mastercard завжди була і є одним із головних пріоритетів. Ми запускаємо спеціалізовані фінансові рішення та ініціативи, які допомагають підприємцям у розвитку власної справи, насамперед завдяки сучасним платіжним технологіям. З початком війни, щоби надати підприємцям додаткову підтримку, ми тимчасово скасували в Україні міжбанківську комісію за безготівкові розрахунки. Сьогодні разом із нашим багаторічним партнером — Міністерством цифрової трансформації України — ми робимо ще один важливий крок назустріч малому й середньому бізнесу, відкриваючи консультаційний центр для українських підприємців у Варшаві. Наша спільна мета — надати українським підприємцям можливості для розвитку, де б вони не перебували сьогодні, щоби вони продовжували свою роботу та могли зростати як в Україні, так і за кордоном на міжнародних ринках».

Центр Дія.Бізнес у Варшаві розташований за адресою: Bagatela, 12

https://goo.gl/maps/8wqVuTKrD3CVNAGF9 

Відвідування та отримання консультацій у центрі Дія.Бізнес у Варшаві відбувається за попередньою реєстрацією👉 https://forms.gle/Hv5oe6dw7NV7SpLR8 

Консультаційний центр Дія.Бізнес у Варшаві працюватиме на час війни й далі відповідно до потреби підтримки з боку підприємців і громадян України.

Дія.Бізнес — це національний проєкт із розвитку підприємництва та експорту, ініційований Міністерством цифрової трансформації України. У межах проєкту функціонують дві складові: онлайн-портал та мережа офлайн-центрів підтримки підприємців.

Онлайн-портал Дія.Бізнес був запущений у лютому 2020 року в Україні за підтримки компанії Mastercard. На порталі можна знайти всю необхідну інформацію для заснування та розвитку власної справи, а також отримати більш як 68 видів безоплатних онлайн-консультацій, пройти навчання в Національній онлайн-школі для підприємців, дізнатись актуальні новини про можливості для розвитку бізнесу, а також скористатися великою кількістю цифрових сервісів. З моменту запуску проєкту, портал Дія.Бізнес відвідали вже понад 1,5 млн користувачів та було проведено понад 5200 консультацій.

Офлайн-центри Дія.Бізнес — це простори, метою яких є підтримка місцевого малого та середнього бізнесу та надання їм безоплатних консультацій за різними напрямами. До початку повномасштабної війни в Україні було відкрито 11 центрів Дія.Бізнес: у Харкові, Миколаєві, Одесі, Черкасах, Києві (на базі КНУ імені Тараса Шевченка), Полтаві, Ужгороді, Бучі, Тернополі, Кривому Розі, Кременчуці. Більшість офлайн-центрів Дія.Бізнес наразі функціонують як гуманітарні центри для координації допомоги. У Тернополі та Ужгороді центри працюють у звичному форматі, але додатково допомагають підприємствам із релокацією, адаптацією до нових умов, рестартом і відновленням діяльності. Також зараз активно проходить відбудова центру Дія.Бізнес у Бучі, який було зруйновано під час російської окупації.

Підписуйтеся на сторінки центру Дія.Бізнес у Варшаві в соцмережах:

Instagram: https://www.instagram.com/diia.business.warsaw 
Facebook: https://www.facebook.com/Diia.Business.Warsaw 
Telegram: https://t.me/diia_business_warsaw

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт