У Нових Санжарах відкрили Дія Центр за шведським проєктом

  Перегляди 2713

У Новосанжарській громаді відкрився другий в Україні Дія.Центр. Це one-stop shop із комплексом необхідних послуг, які допомагають вирішити основні життєві ситуації. Підтримку у створенні системи надання адмінпослуг громаді надала Програма ЄС «U-LEAD з Європою».

“Дія Центри — це ЦНАПи нової формації, в яких запроваджені єдині стандарти щодо якості надання послуг — зручно, швидко, просто та людяно. Саме це об’єднує адміністраторів із різних куточків України й відгукується у відвідувачів, які задоволені рівнем обслуговування. Радію, що сьогодні ми запускаємо вже другий Дія Центр, який забезпечить понад 22 тисячі жителів Нових Санжар доступом до сучасного державного сервісу”, — зазначила заступниця міністра цифрової трансформації Людмила Рабчинська. 

Центр  надаватиме 165 послуг мешканцям громади. Серед них — реєстрація місця проживання, бізнесу, нерухомості, актів цивільного стану, послуги соціального характеру, пенсійні тощо. Працівники новозбудованого Дія Центру пройшли навчання за 5-модульною тренінговою Програмою, яка включає тематики надання адмінпослуг, роботи з клієнтами, ділової етики та гендерних питань.

«Доступ до державних сервісів у сучасному, цифровому та прозорому форматі є вирішальним для якості життя та привабливості громад. Тому я пишаюся тим, що за підтримки програми U-LEAD, яка фінансується ЄС, у Новосанжарській громаді відкрився новозбудований Центр надання адміністративних послуг, а також два територіальні підрозділи та два віддалених робочих місця адміністраторів. Наявність ефективної системи надання державних послуг у громадах не лише полегшує життя мешканців, але й зміцнює довіру до місцевої влади та створює позитивне середовище для міцної місцевої демократії, розширення можливостей та благополуччя жителів», – підкреслив Ксав’є Камю, керівник відділу програм зовнішньої допомоги «Належне управління та верховенство права» Представництва ЄС в Україні.

Проєкт Дія Центру розроблений провідним шведським архітектурним бюро Claesson Koivisto Rune. У будівлі передбачені умови для доступності всіх жителів: пандуси, сповивальний столик та дитячий куточок. При будівництві використовувались екологічні матеріали та рішення, що допоможуть громаді ефективно використовувати ресурси та заощаджувати кошти. 

Також для жителів Нових Санжар стануть доступними 3 місця для  навчання цифровим навичкам та отримання онлайн послуг на порталі Дія: в основному офісі Дія.Центр та у двох територіальних підрозділах ЦНАП.

Вже незабаром запустяться понад 100 Дія Центрів, а в 52 ЦНАПах працюватимуть зони для консультації підприємців Дія.Бізнес. 

«Ми дуже раді, що нам вдалося реалізувати такий комплексний проєкт по покращенню доступу мешканців Новосанжарської громади до послуг від держави, залучивши шведський досвід. Сподіваємося, що новостворений Центр буде ефективно розвиватися та стане осередком європейських цінностей у громаді, а мережа точок доступу до послуг забезпечить мешканців справді якісними та комфортними послугами поруч з домом», –  зазначила Сусанна Делланс, директор Програми «U-LEAD з Європою» від Sida. 

«Створення у громаді Дія Центру  – це показник правильного вектору зусиль місцевої влади на шляху до стійкого розвитку та зростання рівня спроможності», – наголосив Сергій Шаршов, генеральний директор Директорату з питань розвитку місцевого самоврядування, територіальної організації влади та адміністративно-територіального устрою Міністерства розвитку громад та територій України.

Дія Центр відкрито за підтримки міжнародної програми «U-LEAD з Європою», яка фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами: Німеччиною, Швецією, Польщею, Данією, Естонією та Словенією. 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт