Цифрові гроші. Новий освітній серіал на Дія.Цифрова освіта

Прес-офіс
30 квітня 2020, 12:47
  Перегляди 5066

30 квітня 2020 року Міністерство цифрової трансформації України спільно з НБУ і ПриватБанком презентувало новий освітній серіал про цифрові гроші.  

Освітній серіал дозволить дізнатися, як використовувати смартфон замість гаманця, як сплачувати комунальні послуги чи поповнити рахунок мобільного, не виходячи з будинку, які основні правила використання картки, що допоможуть уникнути неприємних ситуацій.

Освітній серіал складається з 7 серій тривалістю 7-8 хвилин. Участь у серіалі взяли представник ПриватБанку Сергій Макаренко та голова громадської організації «ІТ-бабусі» Ольга Філіппова. 

Заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан підкреслила, що сплачувати онлайн безпечніше, адже немає контакту з купюрами. Цей серіал орієнтований у першу чергу на людей поважного віку. І це вже 12-й освітній серіал на платформі Дія.Цифрова освіта. “Ми використовуємо навчання через розваги — щоб вчитися було цікаво. І Мінцифра сподівається навчити цифрової грамотності 2 млн українців цього року”, - пояснила заступник міністра. 

За словами директора департаменту комунікацій Національного банку України Наталії Бондаренко, значна частина українського суспільства не користується фінансовими послугами. “Це ненормально для європейської країни. Також є певні традиції, питання фінансового життя, зокрема як управляти своїм бюджетом, рідко обговорюються. До певного часу ці питання навіть у школі не вивчаються. Фінансова грамотність українців — це наша нова функція з минулого року», — додає Наталія Бондаренко.

У найбільшій фінансовій установі України, ПриватБанку, де обслуговується понад 20 млн. українців, переконані, що сьогодні навчатися користуватися цифровим банком, електронними засобами розрахунків є важливим для захисту власного здоров’я всім українцям, і особливо людям старшого покоління. «Ми вдячні Мінцифрі та НБУ за унікальну можливість разом стати піонерами у запуску принципово нового для країни освітнього діджитального проекту. Цей проект є цікавим, якісним, зрозумілим для людей та дуже юзабільним — сам для прикладу пройшов декілька курсів. Нам цікаво бути разом з вами фундаторами української Курсери, сучасної та безкоштовної», — наголосив член правління ПриватБанку з питань ІТ Андрій Гриценюк. 

Освітній серіал розміщений на платформі Дія.Цифрова освіта.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт