Центр підтримки підприємців Дія.Бізнес відкриють у Рівному

Прес-офіс Міністерства
07 березня 2023, 12:08
  Перегляди 897

У новому центрі підприємці Рівного зможуть отримувати безоплатні консультації, відвідувати навчальні події, збирати відгуки від відвідувачів на свою продукцію в спеціальному pop-up кутку, обмінюватися досвідом з іншими підприємцями щодо пошуку інвестицій та налагодження експортної діяльності. Відкриття центру заплановане на весну 2023 року.

Для цього Офіс з розвитку підприємництва та експорту, що впроваджує національний проєкт Дія.Бізнес спільно з Міністерством цифрової трансформації, підписав багатосторонній меморандум про співпрацю з Рівненською обласною військовою адміністрацією, Рівненською обласною радою, РЕНОМЕ і UKRSIBBANK BNP Paribas Group. 

Заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан підкреслила, що мережа центрів Дія.Бізнес продовжує розширюватися навіть в умовах війни:

«Мінцифра має на меті перетворити Україну на країну підприємців. У цьому нам активно допомагає Офіс з розвитку підприємництва та експорту, а також партнери мережі центрів Дія.Бізнес. Звісно, повномасштабна війна змушує підприємців стикатися з викликами, як-от повне закриття бізнесу чи релокейт. Проте багато хто з них вважає, що попри важкі умови зможе масштабуватися та знайти нові ринки збуту. Підписання меморандуму про відкриття рівненського центру Дія.Бізнес — це можливість створити сприятливе бізнес-середовище в регіоні».

«Допомога та підтримка у розвитку бізнесу на внутрішньому та зовнішніх ринках — ключове завдання у діяльності Офісу з розвитку підприємництва та експорту. Підписуючи меморандум про співпрацю та розширюючи мережу центрів Дія.Бізнес, ми не лише створюємо нові простори для консалтингу та навчання локального бізнесу, а й залучаємось партнерами-однодумцями, які прагнуть посилювати та розвивати економіку країни», — зазначив Андрій Ремізов, директор державної установи «Офіс з розвитку підприємництва та експорту». 

Віталій Коваль, голова Рівненської обласної військової адміністрації, зазначив:

«Проєкт Дія.Бізнес є особливо актуальним для Рівненщини. В умовах сьогодення бізнес переформатувався до особливостей режиму воєнного стану: дехто вирішив призупинити виробництво, інші підприємці навпаки розширюють свої можливості та залучають нових бізнес-партнерів, зокрема релокований бізнес. Наша область вже прийняла десятки таких підприємств, обласна влада сприяє адаптації релокованого бізнесу, а також налагодженню горизонтальних зв’язків із підприємцями Рівненщини. Центр Дія.Бізнес у Рівному сприятиме цим процесам. Зміцнюючи економічний фронт, підтримуючи бізнес, ми забезпечуємо сплату податків державі, які йдуть на підтримку безпекового та оборонного секторів. Таким чином ми разом наближаємо нашу країну до спільної перемоги». 

«Центр Дія.Бізнес — це ефективний державний інструмент для підтримки підприємців Рівненщини. Безоплатна консультаційна підтримка, відповіді на ключові питання в офлайн- та онлайн-форматах — усі послуги спрямовані на те, щоб зробити розвиток локального бізнесу швидким і зручним. Це ініціатива, якої відчутно не вистачало підприємницькій спільноті регіону», — висловився Андрій Карауш, голова Рівненської обласної ради.

Стежити за оновленнями щодо відкриття центру і подальших активностей можна на сторінках Дія.Бізнес у Рівному: Facebook, 
Instagram, Telegram.

Юрій Ліпський, член постійної комісії Рівненської обласної ради з питань гуманітарної політики, депутат обласної ради, який став одним з ініціаторів відкриття центру в Рівному, зауважив: 

«Малий і середній бізнес в Україні відіграє ключову роль в економіці. Через початок повномасштабного вторгнення і всіх пов’язаних із ним викликів багато бізнесів понесли збитки. В умовах дуже високої невизначеності українські підприємці підлаштовуються до нових умов, докладають максимум зусиль для того, щоб врятувати виробництво, зберегти вже наявні та створити нові робочі місця. Бізнес потребує відновлення і розвитку — і саме в цьому ми вбачаємо роль майбутнього центру підтримки підприємців Дія.Бізнес у Рівному». 

«Партнерство з Дія.Бізнес — наше свідоме та планове рішення. Локальне підприємництво не просто зміцнює регіон. Воно є джерелом енергії для всієї країни. Ми у РЕНОМЕ прагнемо сприяти розвитку малого та середнього бізнесу й радо долучаємось до ініціативи Дія.Бізнес. Об’єднавши зусилля, збудуємо краще майбутнє для України», — поділилася Надія  Гладкевич, генеральна директорка групи компаній РЕНОМЕ. 

Дизайн-проєкт простору Дія.Бізнес вже готовий. Інтер’єр міститиме фірмові елементи мережі центрів підтримки підприємців, за якими легко впізнати локацію. 

«З появою у Мінцифри ініціативи створення центрів підтримки підприємництва у містах України ми зрозуміли, що хочемо, щоб саме наш інноваційний бізнес-центр став «магнітом» і майданчиком для розвитку підприємництва в регіоні. Збіглося, що ми змогли знайти партнерів, а також активну підтримку від Мінцифри. Це дало синергетичний ефект та наблизило відкриття центру Дія.Бізнес у Рівному. Місцеві підприємці отримають круте місце для нетворкінгу, презентацій власного продукту, навчання та консультацій. Компанія надала проєкту локацію та втілила в життя дизайн-проєкт ремонту приміщення. У нас як у девелопера було і є переконання, що якщо ми робитимемо успішними інших — ми розвиватимемо себе», — розповів про візію проєкту Федір Делеган, директор девелоперської компанії «Реноме-Комфорт».

Загалом з 2020 року відкрито 11 центрів Дія.Бізнес в Україні, а 12-й і перший центр за кордоном відкрито у 2022 році у Варшаві після початку повномасштабної війни на підтримку громадян України, що вимушено переїхали до Польщі. 

«Сьогодні середній та малий бізнес активно підтримують українську економіку та країну загалом. Наші підприємці сміливо долають виклики, шукають нові шляхи розвитку власної справи, створюють нові робочі місця, підтримують ініціативи локальних громад. Водночас, щоб почуватися впевненіше, їм також потрібна підтримка та середовище однодумців. UKRSIBBANK як стабільний фінансовий партнер готовий допомагати компаніям та менеджерам. У центрі Дія.Бізнес у Рівному наші фахівці надаватимуть підприємцям фінансову експертизу для кращого розуміння побудови бізнесу та можливостей розвитку. Допомагаючи бізнесу розвиватися, ми не лише зміцнюватимемо економіку нашої країни, а й наближатимемо нашу спільну перемогу», — поділився Лоран Дюпуш, голова Правління UKRSIBBANK BNP Paribas Group.

Центр Дія.Бізнес у Рівному буде відкрито з ініціативи Міністерства цифрової трансформації України та Офісу з розвитку підприємництва та експорту за сприяння Рівненської обласної військової адміністрації й Рівненської обласної ради та за підтримки компаній РЕНОМЕ і UKRSIBBANK BNP Paribas Group. 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт