Студенти зможуть користуватися цифровими студентськими квитками

Прес-офіс
18 грудня 2019, 12:55
  Перегляди 3435

Спільними зусиллями з МОН (Міністерство освіти і науки) Міністерство цифрової трансформації запроваджує для українців ще одну електронну послугу. У новому році студенти закладів вищої та професійно-технічної освіти матимуть змогу користуватися електронним студентським/учнівським квитком.

Це стало можливим завдяки затвердженій Урядом постанові «Про реалізацію експериментального проєкту щодо застосування електронних студентських (учнівських) квитків».

Головне:

  • Оцифрування квитків відбуватиметься за згоди особи на використання даних, зокрема персональних, що містяться в Реєстрі студентських (учнівських) квитків Єдиної державної електронної бази з питань освіти.
  • Е-квиток формуватиметься автоматично за умови наявності усіх необхідних відомостей про студентський/учнівський квиток державного зразка в Реєстрі ЄДЕБО та міститиме унікальний електронний ідентифікатор – QR-код.
  • Перевірка достовірності е-квитка відбуватиметься за допомогою технічних засобів без додаткового пред’явлення документа, що посвідчує особу.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт