Startup Ecosystem Conference. Мінцифра з партнерами презентували досягнення у розвитку підприємницької екосистеми

Прес-офіс Міністерства
22 березня 2021, 08:16
  Перегляди 970

19 березня 2021 року відбулась Startup Ecosystem Conference, де Міністерство цифрової трансформації України, мережа бізнес-інкубаторів YEP за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» презентували результати роботи з розвитку підприємницької екосистеми за рік. 

На дискусіях Startup Ecosystem Conference учасники розповіли про цілий рік змінотворчих ініціатив та політик, практичних кейсів та історій успіху. Спікери онлайн-конференції обговорили візію та стратегію розвитку екосистеми стартапів в Україні, взаємодію стейкхолдерів, екосистему підприємництва на рівні університетів.

«Мінцифра робить все для того, щоб Україна стала країною підприємців. Ми системно підходимо до розвитку підприємницької екосистеми в Україні: запускаємо онлайн-сервіси для бізнесу, створили масштабний національний проєкт із розвитку підприємництва Дія.Бізнес. Ми також виводимо університетське підприємництво в Україні на якісно новий рівень та запускаємо тренд на створення стартапів серед молоді і студентів. Яскравий приклад — спільна з партнерами ініціатива "Підприємницький університет»
Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Валерія Іонан, заступник Міністра цифрової трансформації України з питань євроінтеграції наголосила, що важливо створювати нову підприємницьку культуру та спільноту на різних рівнях в Україні.

«Разом із партнерами ми інтегрували пілотний академічний курс «Інноваційне підприємництво та управління стартап-проєктами» в 64 університетах України. Протягом 4 місяців викладачі провели майже 3000 лекцій і воркшопів, а студенти пропрацювали понад 400 стартап ідей. За відгуками викладачів і студентів, курс є одним з найкорисніших в університетах».
поділилась Валерія Іонан.

Андрій Заікін, СЕО YEP, розповів про досягнення команди з розвитку інноваційного підприємництва в Україні та подякував усім партнерам, які допомагали на цьому шляху.

«Головна мета і головна точка впливу, на якій ми хочемо фокусуватися, — це зміна культури, зміна мислення. Треба змінити певні стандарти ставлення молоді до підприємництва. Над цим ми готові працювати і надалі»
коротко окреслив Андрій Заікін цілі YEP у майбутньому.

«Підтримка молодіжного підприємництва та таких ініціатив, які реалізує мережа бізнес-інкубаторів YEP, є дуже важливими. Вірю, що спільними зусиллями допоможемо заохотити підприємницький дух та зміцнити економіку України»
зазначив Джеймс Хоуп, Директор Місії USAID в Україні та Білорусі. 

Партнерами конференції також виступили національний проєкт із розвитку підприємництва Дія.Бізнес, Міністерство освіти та науки України, Український фонд стартапів, Cisco, OKKO та Genesis.

Переглянути запис онлайн-трансляції

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт