Розпочинаємо бета-тестування пенсійного посвідчення та е-посвідки в Дії: як взяти участь

  Перегляди 1731

Невдовзі розпочнеться тестування двох нових документів у застосунку Дія — пенсійного посвідчення та посвідки на тимчасове або постійне проживання. Взяти участь можна за цим посиланням

Для участі в тестуванні пенсійного посвідчення необхідно мати документ, виданий із 2014 року, — пластиковий або у вигляді платіжної картки.

Для участі в тестуванні посвідки треба мати документ у вигляді пластикової картки з безконтактним електронним носієм, виданий після 25 квітня 2018 року. А також банківський рахунок для авторизації в Дії через BankID і смартфон із NFC.

Обидва документи дуже затребувані в Україні. Наприклад, пенсійне посвідчення вважається другим паспортом для пенсіонерів. Ним користуються понад 12 млн українців. Тепер вони також зможуть зручно користуватися держпослугами онлайн та підтверджувати свою особу за допомогою документів у Дії. 

Проєкт реалізовується за підтримки проєкту «Цифрові, інклюзивні, доступні: підтримка цифровізації державних послуг в Україні» (Проєкт підтримки Дія), що впроваджується ПРООН за підтримки Швеції. За співпраці Міністерства цифрової трансформації України з Міністерством внутрішніх справ України, Міністерством соціальної політики, Державної міграційної служби України та Пенсійного фонду України.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт