Робимо комплексну послугу єМалятко ще кращою

Прес-офіс
06 жовтня 2020, 13:03
  Перегляди 2646

Адміністратори, які надають комплексну послугу єМалятко, матимуть безпосередній доступ до Порталу Дія. Це прискорить надання послуги.

Сьогодні набрав чинності наказ Міністерства цифрової трансформації України «Про затвердження Порядку надання/блокування доступу (підключення робочих місць) до Єдиного державного веб-порталу електронних послуг посадових осіб суб’єктів розгляду звернень».

Наказ впроваджує можливість отримання доступу до Порталу Дія посадових осіб, які працюють у сфері надання адміністративних послуг.

"На сьогодні це дозволяє суттєво вплинути на покращення надання комплексної послуги єМалятко. Відтепер адміністратор зможе сам проводити заявку на оформлення документів. Такі нововведення пришвидшують роботу за рахунок чіткого алгоритму дій, необхідних  для підключення до Порталу та надають можливість виявити відповідального за якість того чи іншого сервісу, що в свою чергу, відображається на моніторингу ЦНАП і допомагає вплинути на комфорт надання послуг", — зазначила заступниця Міністра цифрової трансформації з розвитку публічних послуг Людмила Рабчинська.    

Наказом затверджений Порядок надання доступу до Порталу: 

  • суб’єкт розгляду звернень надсилає Технічному адміністратору на електронну пошту portal@diia.gov.ua відповідний супровідний лист довільної форми, належним чином завірену копію документа, що підтверджує співробітництво суб’єкта надання адміністративної послуги та суб’єкта розгляду звернень та Заяву про надання доступу;
  • за результатом розгляду Заяви про надання доступу Технічний адміністратор передає інформацію до Мінцифри для проведення відповідного навчання;
  • за результатами навчання посадові особи проходять тестування; 
  • інформацію про результати проходження тестування Мінцифри надає Технічному адміністратору в електронній формі із зазначенням того, які посадові особи пройшли тестування та які посадові особи не пройшли тестування;
  • технічний адміністратор не пізніше наступного робочого дня з дня отримання від Мінцифри інформації про результати проходження тестування надає доступ відповідній посадовій особі, яка пройшла тестування, та надсилає на електронну пошту суб’єкта розгляду звернень відповідну технічну інструкцію щодо користування Порталом Дія для ознайомлення.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт