Рік програмі єОселя: понад 3,6 тисяч українських родин придбали домівки за програмою доступного кредитування

  Перегляди 645

Програмі доступного кредитування від держави єОселя виповнився рік. За цей час  3 641 українська сім’я придбала житло за вигідними умовами. 

«Послуга єОселя в Дії повністю змінила підхід до отримання іпотеки. Замість походів до банків, заповнення десятків полів у заявах та збирання довідок потрібно зробити всього кілька кліків у застосунку. Наприклад, завдяки єОселі військові можуть подати заявку, де б вони не перебували. Один із подружжя заповнює заявку в Дії, а інший — засвідчує її цифровим підписом у застосунку. Вже 3 641 родина змогла отримати нове житло завдяки єОселі», — зазначив Віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров

Від початку запуску програми через банки-партнери видали іпотечних кредитів на майже 5,2 мільярда гривень. Найбільше квартир купили в Києві та області, а також на Рівненщині, Волині й Чернігівщині. Нещодавно перші кредити видали в Харкові, Запоріжжі та Миколаєві. 

«Понад 70% тих, хто отримали пільгові іпотечні кредити, — родини військовослужбовців. Та нашою метою було зробити іпотеку доступною не лише для пільгових категорій, а й для всіх громадян. І з 1 серпня в Україні таки запрацювала масова іпотека. Сьогодні кредит під 7% річних можуть узяти всі українці, які не мають власного житла або воно менше ніж 52,5 м.кв. на особу плюс 21 кв.м на кожного наступного члена сімʼї. І те, як багато українців беруть іпотеку, — найкраще свідчення віри людей у перемогу», — зазначила Перший віцепрем’єр-міністр — Міністр економіки Юлія Свириденко.

«єОселя показала свою ефективність і революційність для ринку фінансових послуг. Іпотека в смартфоні — вже рік як реальність для українців, незважаючи на повномасштабну війну. Сьогодні ми працюємо, щоб єОселя нарощувала можливості, ставала ще зручнішою та доступнішою для громадян», — зазначив голова правління «Укрфінжитла» Євген Мецгер. 

Нещодавно Уряд розширив фінансування за програмою. Тепер скористатися вигідними іпотечними умовами у 2023 році загалом зможуть близько 10 тисяч сімей. 

Нагадаємо, єОселя запрацювала 1 жовтня 2022 року. На першому етапі програма була доступна лише для військовослужбовців за контрактом, захисників України, силовиків та членів їхніх сімей, а також медиків, педагогів та науковців, які працюють у державному й комунальному секторах. 

З 1 серпня єОселя масштабувалася — пільговий кредит на квартиру став доступний для ветеранів війни та членів їхніх сімей; учасників бойових дій, людей з інвалідністю внаслідок війни; членів сім’ї загиблих військових; внутрішньо переміщених осіб, а також для всіх українців, які не мають власного житла. 

єОселю реалізовують Міністерство економіки України спільно з Мінцифрою та ПрАТ «Укрфінжитло». 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт