Анонс брифінгу по результатам першого в Україні дослідження доступу до швидкісного інтернету

Прес-офіс
29 липня 2020, 12:59
  Перегляди 2343

У четвер, 30 липня о 12:15 відбудеться презентація результатів дослідження наявності доступу населення до високошвидкісного фіксованого інтернету. Це перше в історії України якісне дослідження наявності оптичних мереж у всіх населених пунктах на державному рівні.

В ході брифінгу буде озвучено:

  • Кількість населених пунктів та мільйонів українців, що не мають доступу до високошвидкісного фіксованого інтернету і, відповідно, не можуть дистанційно навчатися та працювати в умовах карантину.

  • Кількість соціальних об’єктів (шкіл, бібліотек та лікарень), що не мають якісного інтернету. 

  • Чому саме наявність оптичних мереж важлива для отримання якісних послуг інтернету і яка середня вартість підключення в Україні.

  • Скільки українців вимушені переплачувати за підключення. 

  • Наскільки Україна відстає від Європи у розвитку високошвидкісного фіксованого інтернету.

  • Як Мінцифри пропонує вирішувати проблему з відсутністю оптичних мереж і, що треба зробити для того, щоб до 2024 року 95% українців мали змогу підключитись до оптичного інтернету.

Місце проведення: 

ІА Укрінформ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16, 1 поверх  

Дата та час: 

30 липня 2020, початок о 12:15.

На брифінгу допускаються виключно представники ЗМІ за обов'язкової попередньої акредитації, що триватиме до 11:00 четверга 30 липня. Форма для акредитації: https://forms.gle/DkSHF68KXNjiqLVx8 

Онлайн трансляція брифінгу буде доступна на офіційних сторінках Міністерства цифрової трансформації в соціальних мережах. Вхід тільки при наявності маски та після позитивного проходження термоскринінгу. Прохання займати місця в залі з дотриманням соціальної дистанції.

 

 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт