Реформа IT-освіти: Керівники ЗВО повинні звітувати про результати своєї роботи на ЄДЕБО

  Перегляди 536

Керівники закладів вищої освіти повинні будуть публічно звітувати про результати своєї роботи за рік. Відповідні зміни ухвалила Верховна Рада України до Закону України «Про вищу освіту» у другому читанні . Це ще одна реалізована ініціатива в рамках реформи IT-освіти. 

Публічні звіти допоможуть створити прозору та відкриту систему моніторингу. Завдяки ним можна буде відстежувати досягнення КРІ, визначені контрактом із керівником. 

Звіти вноситимуть до Єдиної державної електронної бази з питань освіти. Також їх будуть публікувати на офіційному сайті закладу 

Це сприятиме покращенню рівня управління закладами вищої освіти, забезпечить їх кваліфікованими працівниками, а також зробить більш відкритими.

Нагадаємо, що за ініціативи Міністерства цифрової трансформації України спільно з Міністерством освіти і науки України була розроблена Дорожня карта реформування ІТ-освіти в України. Аналітичну та технічну підтримку надав Центр економічного відновлення за сприяння Western NIS Enterprise Fund, який підтримує ініціативи з просування реформ в Україні та трансформаційні проєкти.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт