Провідник толерантності: Олена Зеленська презентувала друкований «Довідник безбар'єрності»

Прес-офіс Міністерства
17 листопада 2022, 11:50
  Перегляди 778

У Міжнародний день толерантності перша леді презентувала «Довідник безбар'єрності». Це гід з коректного спілкування з різними людьми.  

Під час повномасштабного вторгнення росії багато українців зіткнулися як з фізичними бар'єрами, так і з психологічними. Щодня через обстріли люди травмуються, а також страждають ментально. У зв'язку з цим є потреба навчитися підтримувати людей, знаходити необхідні слова і головне – коректно з ними спілкуватися. 

«У комунікації приховано набагато більше сенсів, ніж нам здається. Цей довідник допоможе розкрити нові, додаткові смисли, коли в центрі уваги – людина. І це стане першим кроком у формуванні нової етики спілкування», – зазначила Олена Зеленська.

«Довідник безбар'єрності» – це гід з коректної комунікації з різними людьми. У посібнику є словник термінів та правила мови. А також поради та інструкції, як поводитися з найбільш вразлими категоріями населенням. Наприклад, як підтримати дитину в укритті, як впоратися зі стресом, як поводитися з незрячими людьми чи з людьми з порушенням слуху тощо. 

Друкована версія «Довідника безбар'єрності» – це мультиформатне видання зі шрифтом Брайля, конгревним тисненням та QR-кодами на переклад українською жестовою мовою. 

Посібник створений за ініціативою першої леді Олени Зеленської у співпраці з громадськими організаціями, правозахисниками, психологами, батьками, які виховують дітей з інвалідністю, українськими та міжнародними експертами. Окрім друкованої версії Довідника, доступна також електронна, яка постійно оновлюється актуальною інформацією. Знайти її можна за посиланням.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт