Projector Institute за підтримки Мінцифри та Дія.Бізнес запускає фонд для навчання 5000 жінок-переселенок

  Перегляди 1988

Projector Institute створює фонд Projector Creative & Tech Foundation, щоб навчити 5000 українських жінок, які вимушено переселилися через війну за кордон чи всередині України. Програма підтримується Міністерством цифрової інформації України та національним проєктом із розвитку підприємництва та експорту Дія.Бізнес.

Чому це важливо? 

Напад росії на Україну 24 лютого змусив понад 3 млн українців виїхати за межі країни, а 6,5 млн — переселитися в західні та центральні області. Переважна більшість переселенців — це жінки, які рятують своїх дітей. Заради їхньої безпеки жінки погоджуються на життя далеко від свого дому, своїх чоловіків та родини, на примарні й незрозумілі плани на майбутнє.

Ці жінки тримають материнський фронт нашої країни, оберігають її маленьких громадян. І зараз вони як ніколи вразливі та намагаються облаштувати життя в нових умовах. Вони змушені самотужки шукати відповіді на питання «що далі?», «де працювати?», «які перспективи?», «як заробити гроші?».

Projector Institute вже понад 7 років створює навчальні програми в креативно-технічному секторі, за цей час вивчив понад 12 тисяч випускників та дав їм поштовх до побудови нової кар’єри. У нових жорстких умовах Projector хоче допомогти тим, кому зараз як ніколи потрібна надія.

Деталі.
Команда інституту запускає Projector Creative & tech Foundation, щоб надихнути та навчити 5000 українських жінок, які тимчасово залишили рідні міста, новим професіям у креативних та IT-індустріях.

Для запуску фонду Projector створює міжнародну фандрейзингову програму, щоб зібрати фінансову підтримку для 5000 стипендій протягом 2022 року. Зі свого боку Projector Institute вкладає $500 000 у фонд і покриває 10% кожної стипендії. Ці кошти буде витрачено на створення та запуск 10 коротких інтенсивних програм, після проходження яких можна розпочати новий карʼєрний шлях. Серед них — Interface Design, Graphic Design, Project Management, SEO, PPC, Motion Design, Data Science, Data Analytics, в процесі розробки — Front-End та QA.

Також Projector Foundation надаватиме кар’єрну підтримку — доступ до бази вакансій, комунікація з потенційними tech-компаніями, консультації з написання резюме, проходження співбесіди тощо.

Подати заявку на отримання стипендії може українка, яка через війну втратила роботу та змушена змінити місце проживання, яка бажає розпочати навчання новій креативній чи tech-професії та володіє англійською на рівні, не нижчому від Intermediate. 

Заповнити форму можна тут. Фонд прийматиме заявки в декілька етапів. Прийом заявок першого етапу триває з 6 квітня до 26 квітня 2022 року.

У Projector почнуть формувати групи відразу після першого траншу. До фандрейзингу фонду запрошуються міжнародні донори, компанії та всі приватні особи, які бажають зробити свій внесок у підтримку України. Більше про фонд: https://prjctrfoundation.com

Цією ініціативою компанія прагне заохотити та допомогти жінкам та дівчатам дивитися в бік перспективних технологічних та креативних професій. Працювати, бути незалежними, інтегруватися у європейське creative & tech середовище.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт