Пришвидшуємо цифровізацію: Уряд підтримав положення про інформсистему Нацпрограми інформатизації

  Перегляди 461

Кабінет Міністрів ухвалив постанову, якою затверджено положення про Єдину інформаційну систему Національної програми інформатизації. Це допоможе визначити її основні завдання та функціональні можливості, а також повноваження її користувачів. 

Крім того, постанова дасть змогу технічному адміністратору ДП «ДІЯ» розвивати та адмініструвати систему.

Упровадження системи надасть змогу зробити проєкти інформатизації публічними, а також — формувати аналітичні звіти та статистичні дані. Очікується, що  в системі працюватиме понад 41 000 юросіб.

Нагадаємо, у грудні минулого року Верховна Рада підтримала законопроєкт про Національну програму інформатизації. Завдяки їй держоргани та органи місцевого самоврядування зможуть швидше комунікувати одне з одним та ухвалювати ефективні  рішення. А українці — отримувати необхідні держпослуги набагато швидше. 

Крім того, реалізація Національної програми інформатизації дасть змогу швидше впроваджувати цифрові технології, створювати, модернізувати й розвивати інформаційні та інформаційно-комунікаційні системи, засоби інформатизації, а також підвищувати кіберзахист критичної інформаційної інфраструктури.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт