Послугами Дія.Бізнес скористалися більше 1,2 млн українців

  Перегляди 1199

Мінцифра розвиває підприємництво в Україні. Для цього вже півтора роки працює проєкт Дія.Бізнес. Він містить дві частини — портал та офлайн-центри. За час існування проєкту послугами Дія.Бізнес скористалися вже понад 1,2 млн українців і отримали більше 5 тисяч безкоштовних консультацій. Загальний рівень задоволеності підприємців від консультацій становить 91%.

“Для початківців відкрити власну справу в Україні буває складно. Більшість новачків дізнається про деталі ведення бізнесу на власному досвіді. Консалтинг — це можливість зробити крок уперед, дізнатися усю необхідну інформацію та отримати підказки куди рухатися далі. Раніше в Україні не було місця, куди підприємці могли б звернутися за цим. Саме тому півтора роки тому ми створили проєкт Дія.Бізнес, який перекладає мову спілкування між підприємцем та державою простою  і зрозумілою”, — зазначив Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Портал Дія.Бізнес — це one stop-shop для підприємців малого та середнього бізнесу, де кожен може отримати актуальну для бізнесу інформацію. Тут доступні консультації із понад 65 різних напрямків, а також безкоштовна онлайн-школа для підприємців. Портал — ідеальний старт для тих, хто лише планує почати свою справу або хоче покращити свої навички та знання в окремих сферах. 

Крім того, Мінцифра будує мережу центрів підтримки підприємців Дія.Бізнес по всій Україні. Це сучасні та комфортні локації, де бізнес може отримати безоплатні консультації, навчатися, шукати інвесторів, а також тестувати свій продукт на спеціальній pop-up-локації перед виходом на ринок. 

Вже працюють 7 центрів Дія.Бізнес — у Харкові, Миколаєві, Черкасах, Одесі, Полтаві, Ужгороді, на базі КНУ ім. Т. Шевченка. Також скоро з’являться у Кривому Розі, Бучі, Тернополі та Кременчуці. Загалом центри Дія.Бізнес вже відвідало понад 17 тисяч осіб. 

“Ми комплексно і системно підходимо до підтримки підприємництва в Україні. Запускаємо зручні онлайн-сервіси для підприємців, розвиваємо інфраструктуру підтримки підприємців по всій Україні, започаткували підприємницьку освіту в університетах, навчаємо підприємництву зі шкільної парти”, — підкреслила заступник Міністра цифрової трансформації Валерія Іонан.

Мінцифра також будує системний підхід до підприємницької освіти. На порталі Дія.Бізнес є Національна онлайн-школа для підприємців, де доступні освітні курси онлайн на різні теми. На платформі вже є 12 освітніх курсів на теми «10 кроків для початку власної справи», «Фінансова грамотність для підприємців» та інші. Щомісяця тут з’являються нові освітні серіали.

Одна з цілей Мінцифри — побудувати країну підприємців. Проєкт Дія.Бізнес — ефективний інструмент для досягнення цієї мети. Він допомагає не тільки новачкам-підприємцям, а ще й вже успішним бізнесменам розвивати та масштабувати свою справу.


Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт